Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ramoss nodrošina Real jau četru punktu pārsvaru pār Barcelona

Serhio Ramosa precīzi izpildītais 11 metru soda sitiens ceturtdienas Spānijas čempionāta spēlē ļāva viņa pārstāvētajam klubam Madrides Real gūt uzvaru, tādējādi par četriem punktiem apsteidzot savu sīvāko konkurenti Barcelona.

"Real" savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Getafe".

Lai arī spēli aktīvāk aizvadīja "Real", kas pirmajās 45 minūtēs arī izdarīja vairākus bīstamus uzbrukumus, pirmajā puslaikā vārti netika gūti. Spēles rezultātu izdevās atklāt vien 79.minūtē, kad soda laukumā uz noteikumu pārkāpumu pretinieku izprovocēja Daniels Karvahals.

Soda sitienu izpildīt devās Ramoss, kurš vēlāk arī kļuva par mača varoni, jo atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti.

"Real" četru punktu pārsvars pār "Barcelona" nav bijis kopš septembra, un komandai atlikušas vairs piecas spēles šajā sezonā.

"Neko vēl neesam uzvarējuši," pēc panākuma skaidroja "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns. "Jā, mēs lietas darām pareizi, taču vēl priekšā ir pieci dueļi. Ja turpināsim demonstrēt labu sniegumu, viss būs kārtībā."

Treneris arī paslavēja Ramosu, kurš šosezon izcēlies ar karjeras labāko sniegumu - deviņi vārti. Bijušais Francijas izlases spēlētājs nevairījās spāni saukt par komandas līderi.

Savukārt Rafaels Varane, kurš laukumu 33.minūtē pameta kakla traumas dēļ, komandai, iespējams, šosezon vairs nevarēs palīdzēt.

"Viņam neklājas labi. Futbolists saņēma triecienu kakla apvidū un pašlaik atrodas mājās," teica Zidāns. "Pie viņa jau devies ārsts, tāpēc kaut ko vairāk zināsim rīt."

Zīmīgi, ka Dāvids Timors dzelteno kartīti šajā duelī saņēma jau 12.sekundē, kas visātrāk iegūtais "plāksteris" līgas vēsturē. Šāda statistika Spānijas čempionātā tiek apkopota kopš 2005.gada.

"Barcelona" iepriekšējos divos mačos spēlējusi neizšķirti. Pēdējā no tiem otrdien mājās spēlēts 2:2 ar Madrides "Atletico". Iepriekš punkti tika zaudēti arī pret Vigo "Celta".

Citā mačā Sansevastjanas "Real Sociedad" mājās ar 2:1 (0:1) uzvarēja līgas vājāko klubu Barselonas "Espanyol".

Viljans Hosē pirmos vārtus guva jau piektajā minūtē, taču pēc VAR atkārtojuma noskatīšanās, "gols" netika ieskaitīts. 1:0 piecas minūtes vēlāk, sitot ar galvu, panāca Dāvids Lopess, savukārt izlīdzinājumu 56.minūtē nokārtoja Hosē. Sešas minūtes līdz spēles beigām soda laukumā apjuka "Espanyol" aizsargi un to veiksmīgi izmantoja Aleksandrs Isaks.

"Espanyol" nepieciešami desmit punkti, lai izkļūtu no izkrišanas zonas, tāpēc paredzams, ka pēc atlikušajām piecās sezonas spēlēm vienība atstās Spānijas spēcīgāko čempionātu.

Trešajā ceturtdienas duelī "Eibar" mājās ar 0:2 (0:1) atzina "Osasuna" pārākumu.

Uzvarētāju labā sestajā un 74.minūtē vārtus guva Rubens Garsija.

Piektdien Spānijas čempionātā paredzēta viena spēle. Madrides "Atletico" uzņems "Mallorca".

Pēc 33.spēļu kārtām pirmajā vietā ar 74 punktiem ir "Real", par četriem mazāk ir "Barcelona", tālāk ar 59 un 57 attiecīgi seko Madrides "Atletico" un "Sevilla", bet vadošo piecinieku ar 54 punktiem noslēdz "Villarreal". Sestajā pozīcijā esošā "Getafe" iepaliek par diviem punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi