Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

RFS turas cienījami, bet nepārvar Partizan barjeru

Latvijas vicečempione futbolā RFS ceturtdien cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. RFS viesos ar 0:1 (0:0) zaudēja Serbijas klubam Belgradas Partizan.

Pirmais puslaiks aizritēja bez bīstamiem pavērsieniem, un RFS cienījami turējās pretī spēcīgajai pretiniecei. Spēles 36.minūtē pēc mājinieku sitiena RFS glāba vārtsargs Danilo Kučers, kurš pirmo reizi mačā pa īstam iesaistījās cīņā. Pāris minūtes vēlāk otrā pusē no soda laukuma robežas nedaudz garām vārtiem sita Tomislavs Šaričs.

Otrais puslaiks rīdziniekiem sākās neveiksmīgi, jo 51.minūtē savā soda laukumā ar roku nospēlēja Leonels Strumija. Uz RFS vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Bibrass Načo.

Puslaika turpinājumā RFS pāris reizes centās pietuvoties pretinieku vārtiem, bet tuvāk precīzam sitienam bija "Partizan", jo pārdesmit centimetrus garām vārtiem sita Sejduba Sumahs. Pamatlaika priekšpēdējās desmitminūtes beigās vēlreiz rīdziniekus glāba Kučers, kā arī uzdevumu augstumos bija Latvijas vicečempiones aizsardzība.

Nākamajā desmitminūtē Rīgas klubs vairākas reizes nogādāja bumbu soda laukumā, taču līdz pēdējam sitienam, kas izmainītu cīņas rezultātu netika. Kompensācijas laika pēdējās minūtēs pie sitiena tika Darko Lemajičs, taču viņa ar galvu raidītā bumbu lidoja krietni pāri pārliktnim.

RFS šī bija otrā pēc kārtas sezona Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Iepriekšējā gadā RFS pēc uzvaras pirmajā spēlē savā laukumā ar 3:2 viesos ar 0:2 piekāpās Ļubļanas "Olimpija" no Slovēnijas, nepārvarot pirmo kārtu.

Rīdzinieku pretinieks Belgradas "Partizan" no Serbijas ar 27 čempiona tituliem ir valsts otrs panākumiem bagātākais klubs. Izcilākais panākums klubam ir fināla sasniegšanas Eiropas kausā 1965./1966.gada sezonā, Briselē ar 1:2 piekāpjoties Madrides "Real".

Pagājušajā sezonā "partizāni" pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un Eiropas līgas L grupā ar divām uzvarām un diviem neizšķirtiem sešos mačos ierindojās trešajā vietā aiz Mančestras "United" un Nīderlandes kluba Alkmāras AZ.

Ar Latvijas komandām līdz šim belgradiešiem nebija iznācis tikties.

2019./2020.gada sezonā "Partizan" Serbijas čempionātā ierindojās otrajā vietā aiz titulētākās valsts komandas Belgradas "Crvena Zvezda". Šosezon vienība piecās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un ierindojas trešajā pozīcijā. Līdervienība "Crvena Zvezda" ir tikai trīs punktu attālumā.

RFS zaudējumu nav piedzīvojusi pēdējās sešās virslīgas spēlēs. Viena no spēlēm pret Jūrmalas "Spartaku" noslēdzās neizšķirti 1-1. 

Rīgas komandas rezultatīvākie uzbrucēji ar deviņiem un astoņiem vārtiem ir attiecīgi Činonso Ofors un Emersons Santana Deuslesiānu.

Jau ziņots, ka "Ventspils" futbolisti ceturtdien pirmajā kārtā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovas klubu Tiraspoles "Dinamo-Auto". Ceturtdien debiju UEFA Eiropas līgā piedzīvoja "Valmiera", kas viesojās pie Poznaņas "Lech" un cieta zaudējumu ar 0:3 (0:0).

Uzvarētāju pirmajā kārtā nosaka viena vienīga spēle. Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi