Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Ronaldu pēc mača nesarokojas ar Islandes futbolistiem: Esam nomākti, ka viņi necentās spēlēt

Islandes futbola izlase, otrdien izcīnot vēsturisku 1:1 neizšķirtu Eiropas čempionāta mačā pret Portugāli, spēlējusi izteikti no aizsardzības, uzskata portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu.

Islandes futbola izlase, kura pārstāv mazāko nāciju, kura jebkad kvalificējusies Eiropas čempionātu finālturnīram, savā debijas spēlē cīnījās neizšķirti pret F apakšgrupas favorīti Portugāli.

"Viņi priecājās tā, it kā būtu izcīnījuši Eiropas kausu - neticami. Islande guva vārtus un pēc tam vairs necentās, tikai aizsargājās, aizsargājās un aizsargājās. Viņi vārtu priekšā novietoja autobusu," teica Ronaldu.

"Šis viņiem bija veiksmīgs vakars. Esam nomākti, ka viņi necentās spēlēt. Manuprāt, tā ir vāja mentalitāte," sacīja Ronaldu, kurš izpildīja desmit no 24 Portugāles izlases sitieniem pa vārtiem, kamēr Islande atbildēja vien ar četriem.

"Nesatraucamies par savu sniegumu. Spānija un Francija ir turnīra labākās komandas, taču tās ar grūtībām izcīnīja uzvaras. Nākamajā mačā spēlēsim ar 100% pārliecību un izcīnīsim uzvaru," uzsvēra Portugāles izlases līderis.

31 gadu vecais Ronaldu, kurš trīs reizes atzīts par pasaules gada labāko futbolistu, aizvadīja savu 127.spēli izlases kreklā, atkārtojot slavenā tautieša Luiša Figu rekordu.

Rezultātu spēlē atklāja portugāļi, kad 31.minūtē precīzs bija Nani, bet otrajā puslaikā islandieši izmantoja pretinieku kļūdu aizsardzībā un Birkirs Bjarnasons 50.minūtē panāca izlīdzinājumu.

Teicamu spēli aizvadījušais Islandes valstsvienības vārtsargs Hanness Halldorsons uzskata, ka komanda parādījusi raksturu, izcīnot vienu punktu turnīra tabulā.

"Mēs spēlējām pret ļoti labu komandu un labāko spēlētāju pasaulē. Pēdējās 35 minūtes, kad bijām panākuši neizšķirtu, vilkās ļoti ilgi," sacīja Halldorsons.

Ronaldu pēc mača izvairījies paspiest pretiniekiem roku. "Viņš var darīt, ko vēlas. Mēs esam priecīgi par izcīnīto punktu," piebilda Islandes izlases vārtsargs.

Portugāle būs Latvijas izlases pretiniece 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, savukārt pret Islandi Mariana Pahara trenētā komanda spēlēja šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Portugāle un Islande savstarpēji tikās trešo reizi, un islandieši pirmo reizi nezaudēja.

Tikmēr F apakšgrupas pirmajā spēlē Ungārija otrdien negaidīti ar 2:0 (0:0) uzvarēja Austriju, tāpēc pēc vienas kārtas spēlēm ungāriem ir trīs punkti, Islandei un Portugālei pa vienam punktam, bet austrieši ir tukšā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi