Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ronaldu savā 200.spēlē izlasē nodrošina Portugāles izlases uzvaru

Portugāles futbola izlases uzbrucējs Krištianu Ronaldu otrdien aizvadīja savu 200.maču valstsvienībā un nodrošināja tās panākumu Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē pret Islandi.

2024.gada EČ kvalifikācijas J grupā Portugāles izlase viesos uzvarēja ar 1:0 (0:0), bet Ronaldu izcēlās mača 89.minūtē, gūdams savus 123.vārtus valstsvienības rindās.

Gan aizvadīto maču skaita ziņā, gan gūtajos vārtos 38 gadus vecais Ronaldu ir pasaules rekordists. Pirms mača viņš tika godināts arī no Ginesa Pasaules rekordu grāmatas, par 200 spēli izlasē.

"Esmu laimīgs. Nekad jau negaidi, ka nospēlēsi 200 mačus izlasē. Man tas ir neticams sasniegums," UEFA mājaslapa citē 20 gadus izlasē aizvadījušo Ronaldu. "Un gūt uzvaras vārtus šādā spēlē ir vēl īpašāk."

Portugāles izlase atlases ciklu uzsākusi nevainojami - četrās spēlēs izcīnītas četras uzvaras, gūti 14 vārti, bet nav zaudēti nevieni. Pēc četrām kārtām J grupā otrie ar desmit punktiem ir slovāki, bet Luksemburga ir trešā ar septiņiem punktiem. Bosnijai un Hercegovinai un Islandei ir pa trim punktiem, bet Lihtenšteina pie punktiem nav tikusi.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi