Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Rudņevs: Pahars man deva vēl vienu iespēju, un centīšos to izmantot

Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs ir pateicīgs valstsvienības galvenajam trenerim Marianam Paharam par doto iespēju atkal pārstāvēt izlasi un viņš centīsies to izmantot, žurnālistiem atklāja Vācijas bundeslīgas komandas Hamburgas SV spēlētājs.

Dažādu iemeslu dēļ Rudņevs nevarēja palīdzēt valstsvienībai aptuveni gadu, izlases rindās atgriežoties pērn novembrī pirms pārbaudes spēles ar Ziemeļīriju.

"Man bija apstākļi, kas traucēja spēlēt izlasē. Ar treneri apspriedām šo jautājumu, un pats galvenais, ka tagad esmu ar izlasi. Pahars man deva vēl vienu iespēju, un centīšos to izmantot. Protams, ka tagad, kad atkal vairāk spēlēju klubā, jūtos pārliecinošāk. Tikai janvārī ieguvu vairāk vai mazāk stabilu spēļu praksi, iesitu pāris vārtus, un tie ir ļoti svarīgi gan man, gan pašai komandai," teica Rudņevs.

Sezonas pirmajā pusē Rudņevs ne reizi pat nebija pieteikts HSV spēlei, pēc ziemas pārtraukuma viņš trijos mačos laukumā izgāja uz maiņu, bet nākamajās trīs jau spēli sāka sākumsastāvā. Pēdējos deviņos mačos Latvijas futbolists izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

"Vienmēr zināju, ka, ja iegūšu savu iespēju, centīšos to izmantot, tomēr kopumā tas notika negaidīti. Pagaidām svarīgi nospēlēt atlikušās septiņas spēles šosezon. Gan man, gan komandai jāizskatās labi un jācenšas iesist vārti, jo atlikušie mači ir ļoti svarīgi, lai saglabātu vietu bundeslīgā," secināja Rudņevs, kura pārstāvētā HSV ar 31 punktu 27 spēlēs atrodama 12.vietā kopvērtējuma tabulā, taču izkrišanas zonu Hamburgas vienība apsteidz vien par četriem punktiem.

"Kad janvārī atgriezos, bija smagi, jo ilgi nebiju spēlējis. Jau sezonas pirmajā pusē pats prasīju trenerim, lai man dod iespēju uzspēlēt jaunatnes komandā. Tur aizvadīju piecas spēles, guvu trīs vārtus, izpildīju divas rezultatīvas piespēles un jutos labi. Tāpat arī treniņnometnē daudz spēlēju," turpināja daugavpilietis.

Pērn Rudņevu savā īpašumā ļoti vēlējās iegūt Grieķijas komanda Saloniku PAOK, bet tika ziņots arī, ka par Latvijas uzbrucēju interesējās viens no vadošajiem Beļģijas klubiem Lježas "Standard" un Anglijas otrās spēcīgākās līgas jeb "Championship" komanda Boltonas "Wanderers".

"Nepārdzīvoju, ka pirms sezonas nepārgāju uz Grieķiju. Kā jau visi zina, man ir svarīgi, lai ģimene justos komfortabli, un tas ietekmē kluba izvēli. Iepriekš man zvanīja arī Poznaņas "Lech" prezidents un galvenais treneris, prasīja par manu situāciju, bet atbildēju, ka pašlaik neatgriezīšos Polijā un centīšos sevi pierādīt bundeslīgā. Tagad sezonā atlikuši vēl divi mēneši, kad arī noslēgsies līgums. Aģenti veic pārrunas par nākotni, ir jau vairāki varianti, bet pagaidām vēl ir pāragri par to runāt," stāstīja uzbrucējs.

Latvijas valstsvienība otrdien pārbaudes spēlē tikās ar Gibraltāru, pundurvalsts izlasi sagraujot ar 5:0. Rudņevs šajā spēlē laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

"Pirmajā puslaikā labi spēlējām - daudz kas izdevās, bet daudz kas, protams, arī nē. Otrajā puslaikā bija pārmaiņas, treneris izlaida svaigus spēlētājus un komanda sāka gūt vārtus. Kopumā spēli aizvadījām ļoti labi. Tā parādīja, ka esam spējīgi iesist, tagad centīsimies to izdarīt arī pret spēcīgākām komandām," komentēja Rudņevs.

"Protams, žēl, ka pašam neizdevās iesist vārtus, tomēr es vienmēr cenšos strādāt komandas labā, radīt momentus. Šoreiz neizdevās pašam iesist, bet pats galvenais, ka spējām iesist piecus vārtus un uzvarēt mums svarīgu spēli. Šādā spēlē, kā pret Gibraltāru, nav svarīgi pašam gūt vārtus, komanda uzvarēja, un es strādāju tās labā. Tagad varam gatavoties Baltijas kausam. Izlase nesavācas kopā pārāk bieži, tāpēc mums ļoti svarīga ir katra spēle, iespēlēt kombinācijas, lai atlases ciklā spētu realizēt momentus," atzīmēja uzbrucējs.

Jūnija sākumā Baltijas kausa izcīņā Latvija tiksies ar Lietuvu un Igauniju, savukārt rudenī Mariana Pahara trenētā valstsvienība sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Latvijas izlase kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus. Valstsvienība spēlēja vienā grupā ar Čehiju, Islandi, Turciju, Nīderlandi un Kazahstānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi