Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Salāha vārti palīdz Ēģiptei svinēt uzvaru Āfrikas Nāciju kausa mačā

Šī gada Āfrikas Nāciju kausa futbolā saimniece Ēģipte trešdien svinēja uzvaru A apakšgrupas spēlē, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Ēģiptieši Kairā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Kongo Demokrātisko Republiku.

Pirmos vārtus mača 25.minūtē guva Ahmeds Elmohamadī, kurš pēc centrējuma soda laukumā uzvarēja burzmā vārtu priekšā. Savukārt otro reizi mājinieki izcēlās divas minūtes pirms puslaika beigām, kad Mohameds Salāhs saņēma Mahmuda Hasana tālu piespēli un pēc ielaušanās soda laukumā no aptuveni 13 metriem raidīja bumbu tīklā.

Ēģiptes izlase pirms mača zaudēja pussargu Amru Vardu, kurš tika atskaitīts no komandas, jo vairākas sievietes viņu apsūdz seksuāla rakstura aizskarošu ziņu sūtīšanā.

"Komanda ir stipra, taču neesam priecīgi par jebkuru zaudējumu. Koncentrējāmies un nospēlējām visas 90 minūtes vienā līmenī. Domāju, ka kāda prombūtne neietekmēs mūsu sniegumu," pēc cīņas teica Ēģiptes izlases galvenais treneris Havjers Agirre.

Pirms tam šajā pašā apakšgrupā Uganda nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Zimbabvi.

A apakšgrupā ar sešiem punktiem divās spēlēs vadībā ir Ēģipte, kam ar četriem punktiem seko Uganda, tālāk ar vienu punktu ir Zimbabve, kamēr Kongo Demokrātiskā Republika šobrīd ir bešā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniegs grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

2019.gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi