Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Sastāvā jaunas asinis

Ievērojamas izmaiņas kandidātu lokā savā otrajā sasaukumā veicis Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato, kurš pirms jūnija sākumā paredzētajām Baltijas kausa spēlēm treniņos vēlas redzēt sešus potenciālos debitantus.

Savainojumu dēļ izlases rīcībā nebūs divu komandas līderu – Vladislava Gutkovska un Jāņa Ikaunieka. Nacionālā komanda 8. jūnijā Liepājā pusfinālā uzņems Lietuvu, bet 11. jūnijā par vietu spēlēs pret Igauniju vai Fēru salām.

Iepriekšējā sasaukumā martā pārbaudes spēlēs Kiprā jaunais izlases treneris novērtēja vairākus iepriekš ilgāku laiku komandā nespēlējušus pieredzējušos futbolistus, bet pamatā spēlētāju loku veidoja līdzšinējie kandidāti. Vairāk jaunumu ir otrajā sasaukumā, ko var skaidrot ar treneru aktīvu darbu, klātienē novērtējot potenciālo pastiprinājumu virslīgas pirmajos divos apļos. Pirmoreiz uz izlases nometni uzaicināts sezonu teicami iesākušais BFC Daugavpils vārtsargs Frenks Dāvids Orols, kā arī viens no ilggadējiem jaunatnes izlašu līderiem Lūkass Vapne. Pēc ilgstoša traumu perioda starp kandidātiem atgriezies Mārtiņš Ķigurs, sastāvā iekļauts arī Lietuvā rezultatīvi sezonu sākušais Dāvis Ikaunieks. Viņa jaunākais brālis Jānis Ikaunieks šoreiz nevarēs palīdzēt savainojuma dēļ. Kopš aprīļa sākuma RFS sastāvā viņš izgājis uz maiņu divās spēlēs, bet pēdējās četrās nav bijis pieteikumā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo izlašu logu izsaukumā nav arī vārtsargu Pāvela Šteinbora un Roberta Ozola, aizsargu Vitālija Jagodinska, Mārča Oša un Vladislava Sorokina, kā arī pussarga Artūra Zjuzina un uzbrucēja Vladislava Gutkovska. 

Treniņnometne sāksies nākamnedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi