Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Slovēnis Lipuščeks ar diviem vārtiem palīdz RFS sagraut Metta

Optibet Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas spēlē vicelīdere RFS savā laukumā ar 5:1 (1:0) pārspēja citu Rīgas vienību Metta.

Divus vārtus mājiniekiem guva slovēņu aizsargs Žiga Lipuščeks, pa vieniem - Namdī Ofors, Aleksandrs Solovjovs un Jānis Ikaunieks, bet viesiem izcēlās Raimonds Krollis.

Vārti krita jau mača otrajā minūtē, kad savus devītos vārtus sezonā guva Ofors, kļūdams par kluba rezultatīvāko spēlētāju un panākdams otrajā vietā snaiperu sarakstā esošo Jūrmalas "Spartaka" spēlētāju Nemanju Belakoviču.

Arī otrie vārti tika gūti ar galvu, pēc stūra sitiena visaugstāk izlecot augumā garajam Lipuščekam un raidot bumbu zem pārliktņa. Neviens viņam pat īsti netraucēja.

51.minūtē vēlreiz vārtu gūšanā ir "vainojams" Lipuščeks, kurš atkal sita ar galvu, vārtsargs Helmuts Saulītis bumbu atvairīja, taču, viņam palīdzēt cenšoties Krollim, uzbrucējs ar galvu pārbakstīja bumbu pāri savai vārtu līnijai, Saulītim bumbu noķerot tikai pēc tam.

Vēl pēc piecām minūtēm bumba atkal nokļuva viesu vārtos pēc "Metta" aizsargu skaršanas, taču pēc Solovjova sitiena bumba izkūleņoja kaut kur pa vidu starp abiem "Metta" spēlētājiem, kuri pie savu vārtu līnijas centās apturēt bumbas virzību vārtos - 4:0.

65.minūtē viesi tika pie goda vārtiem, pēc brīvsitiena izspēles soda laukumā ar galvu bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī raidot Krollim.

67.minūtē Lipuščeka tieksmi pēc "hat-trick" pēc kārtējā sitiena ar galvu atvairīja pārliktnis.

79.minūtē beidzot viesu vārtsargs tika pārspēts pēc sitiena ar kāju. Pēc vairāku spēlētāju kombinācijas laukuma kreisajā pusē pa vārtiem soda laukumā sita Ikaunieks, bumbai trešo reizi spēlē vārtos iekūleņojot pēc saskarsmes ar viesu aizsargu 5:1.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē minimālu uzvaru ar 1:0 svinēja RFS komanda, un vienīgos vārtus guva Lipuščeks.

Vēl šajā kārtā sestdien Jūrmalas "Spartaks" mājās uzņems "Liepāju", kamēr svētdien līdere "Riga" mājās spēkosies ar turnīra tabulas pretpolā esošo "Tukums 2000"/TSS komandu, "Ventspils" pie sevis sagaidīs viesus no "Daugavpils" kluba, bet "Valmiera" savu līdzjutēju priekšā duelēsies ar "Jelgavu".

Virslīgas līderpozīcijās ir izvirzījusies RFS, kam 16 cīņās iekrāti 40 punkti. Otrā ar 39 punktiem 14 mačos ir "Riga", bet trešo vietu ar 25 punktiem ieņem "Valmiera". 22 punkti 14 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 20 punktus 15 dueļos iekrājusi "Ventspils", bet 15 punkti attiecīgi 15 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta" komandai. "Jelgavai" ir 14 punkti 15 cīņās, 13 punkti 14 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS 15 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi