Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Smilšu karaļi atkal dejo uzvaras sambu

Brazīlijas komanda 12.reizi izcīnījusi FIFA Pasaules kausu pludmales futbolā. Finālā sambas ritmos spēlējošie futbolisti ar 5:3 pieveica Itālijas valstsvienību. Spēles rezultāts neatbilst tās ritējumam, jo brazīlieši pēc pusstundas bija izvirzījušies vadībā ar 5:0. Arī pēc tam topošie čempioni kontrolēja cīņas gaitu un lieki neiespringa.

Pēc izcīnītās uzvaras Brazīlijas galvenais treneris Aleksandrs Suarešs bija sajūsmā: "Šovakar mēs esam laimīgi!" Taču piebilda: "Drīz vien mums būs jāiet atpakaļ laukumā un smagi jāstrādā. Mūsu pretinieki ir ļoti progresējuši, un mums būs ļoti jāpiepūlas, lai nākamgad aizstāvētu mūsu titulu." Vēlmi gāzt dienvidamerikāņus no iesildītā torņa apliecināja arī Portugāles izlases treneris Ze Migels: "Tehniski mēs esam daudz labāki, nekā bijām iepriekš. Esmu pārliecināts, ka kausu iegūsim pavisam drīz."

Grūtāko spēli pasaules čempioni aizvadīja pusfinālā pret Eiropas brazīliešiem — Portugāli. Šo spēli droši varēja dēvēt par "finālu pirms fināla". Redzot notikumus laukumā kļuva skaidrs, ka tiekas divas labākās pludmales futbola komandas. Tomēr, lai cik spēcīgi būtu portugāļi, arī viņiem beigās nācās piekāpties — 4:5. "Esmu ļoti vīlies," pēc zaudējuma sarūgtinājumu neslēpa Portugāles izlases spēlētājs Belkiors, "manuprāt mēs spēlējām labāk, uzvara bija tik tuvu. Bet Brazīlija ir lieliska komanda, un to tā šodien pierādīja."

Pēc Pasaules kausa iegūšanas par karjeras beigām izlasē paziņoja Brazīlijas izlases ilggadējais aizsardzības balsts Žuniors Negadu: "Šis ir lielisks mirklis, lai aizietu. Jūtos piepildīts," paziņoja 44 gadus vecais Brazīlijas valstsvienības kapteinis, "Esmu ļoti laimīgs. Nekad neaizmirsīšu šo dienu, un vēlos pateikties visiem maniem treneriem, komandas biedriem un lieliskajiem Brazīlijas faniem."

Čempionāta labākā spēlētāja titulu — "zelta bumbu" — ieguva Spānijas izlases kapteinis Amarella. Viņš Marseļas smilšu laukumos guva 11 vārtus, tikai par diviem precīziem raidījumiem atpaliekot no turnīra rezultatīvākā spēlētāja — "zelta buča" ieguvēja portugāļa Madžera.

Nākamā Pasaules kausa izcīņa notiks nākamgad Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Dubajā.

***

Pludmales futbols


Pludmales futbola Pasaules kauss

1.Brazīlija

2.Itālija

3.Portugāle

4.Spānija

Pasaules kausa ieguvēji


Brazīlija 2008

Brazīlija 2007

Brazīlija 2006

Francija 2005

Brazīlija 2004

Brazīlija 2003

Brazīlija 2002

Portugāle 2001

Brazīlija 2000

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi