Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Spānijas futbolistes pirmo reizi kļūst par pasaules čempionēm

Spānijas sieviešu futbola izlase svētdien Sidnejas olimpiskajā stadionā svinēja uzvaru Pasaules kausa finālā, pirmo reizi uzvarot Pasaules kausā. Spānija finālā ar 1:0 (1:0) pieveica Angliju.

Rezultāts tika atklāts 29.minūtē, kad spānietes laukuma vidū pārķēra bumbu, pēc tālas piespēles laukuma kreisajā pusē bumba nonāca līdz Marionai Kaldentejai, kura piespēlēja vēl tālāk pa kreisi Olgai Karmonai, un komandas kapteine ar slīpu sitienu raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

Jau puslaika kompensācijas laika beigās no soda laukuma vidus pa vārtu labā staba ārpusi trāpīja Salma Parajuelo.

54.minūtē tuvu vārtu gūšanai bija Anglija. Pēc centrējuma no labās puses savu sedzēju apsteidza Lorēna Hempa, taču sita garām vārtiem.

64.minūtē Kirai Volšai tika fiksēta spēle ar roku savā soda laukumā, un Jenni Hermoso devās uz 11 metru atzīmi. Tomēr viņas sitienu vārtu labajā stūrī Anglijas vienības vārtsardze Mērija Ērpsa bumbu tvēra.

Mača 13 minūtes ilgā kompensācijas laika otrajā minūtē Ērpsa ar kāju atvairīja bīstamu Onas Batjes sitienu tuvējā stūrī.

Abām izlasēm šis bija pirmais Pasaules kausa fināls, kurā pirmo reizi pēdējo 20 gadu laikā tikās divas Eiropas valstu izlases.

Anglietes ir pašreizējās Eiropas čempiones, bet spānietēm līdz šim labākais sasniegums uz starptautiskās skatuves bija dalītā trešā vieta 1997.gada Eiropas čempionātā. 

Anglijas futbolistes apakšgrupā ar 1:0 uzvarēja Haiti un Dānijas izlases, kā arī ar 6:1 sagrāva Ķīnu. Astotdaļfinālā pret Nigēriju, spītējot Lorēnas Džeimsas sarkanajai kartītei, pēc 0:0 pamatlaikā un papildlaikā tika svinēta uzvara ar 4:2 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. Ceturtdaļfinālā ar 2:1 tika pārspēta Kolumbija un pusfinālā ar 3:1 - Austrālija.

Spānietēm turnīra ievadā bija pārliecinošas uzvaras 3:0 pār Kostariku un 5:0 pār Zambiju, bet cīņā par pirmo vietu apakšgrupā tika piedzīvots zaudējums ar 0:4 Japānai. Astotdaļfinālā spānietes ar 5:1 uzvarēja Šveici, ceturtdaļfinālā ar 2:1 guva virsroku pār Nīderlandi, pateicoties Salmas Parajuelo pagarinājumā gūtajiem vārtiem, bet pusfinālā ar 2:1 pārspēja Zviedriju.

Anglijas izlases galvenā trenera Sārina Vigmane ir vienīgā trenere, kura ar divām dažādām izlasēm sasniegusi Pasaules kausa finālu. Pirms četriem gadiem viņa savas dzimtenes Nīderlandes izlasi aizveda līdz otrajai vietai.

Sestdien spēlē par trešo vietu Zviedrija ar 2:0 uzvarēja Austrāliju.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs notika Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā ASV finālā ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi