Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Starkovs: Gribam uzvarēt un pēc iespējas labāk sagatavoties Pasaules kausa spēlēm

Taktikas slīpēšana un pozitīvu emociju gūšana būs priekšplānā, gatavojoties Baltijas kausa izcīņas turnīram Rīgā, kur piektdien Skonto stadionā Latvijas valstsvienība tiksies ar Igauniju (plkst.19), svētdien — ar Lietuvu (plkst.14). "Gribam uzvarēt, un ar šo spēļu palīdzību pēc iespējas labāk sagatavoties Pasaules kausa atlases spēlēm rudenī," nepārprotamus mērķus izvirzījis valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Otrdien pirmais treniņš Ķeizarmežā futbolistiem nebija pastaiga. Īpaša uzmanība tika veltīta uzbrukumu noslēgumam. Pa trim futbolistiem reizē traucās vārtu virzienā, cenšoties rezultatīvi noslēgt centrējumus. Īpaši eleganti bumbu vārtos ar galvu sita Astafjevs un Karlsons. Viņiem tas izdevās gandrīz kā nolikt grāmatu plauktā — viegli un precīzi. Iespēja demonstrēt meistarību vārtos bija visiem četriem kandidātu pulkā iekļautajiem vārtsargiem — Vaņinam, Koliņko, Romanovam un Doroševam. Pusotru stundu garā treniņa izskaņā vārtsargu treneris Aleksandrs Kulakovs ar sitieniem individuāli pilnveidoja Vaņina reakciju, vēl vairāk rosinot domāt, ka Andris patlaban pirmais numurs nav tikai FK Ventspils. Valstsvienības kandidātu pulkā ir trīs debitanti — Igors Savčenkovs (FK Ventspils), Roberts Mežeckis un Maksims Rafaļskis (abi FK Rīga). Divi pēdējie dzīvo vienā istabiņā. "Šogad man klubā daudz uzticas. Tas dod divkāršu enerģiju treniņos un spēlēs," pussargs Rafaļskis neslēpj gandarījumu, ka nav paslīdējis garām arī valstsvienības treneru skatienam. Papildu satraukums, atbildība, nervozitāte, taču tas ir tā vērts, piekrīt Maksims. "Ļoti labi var just, ka te ir izlase," viņš ieskicē sajūtas. No izlases vīriem viņam vairāk bijusi saskare ar skontieti Alekseju Višņakovu. Skonto dublieros Maksims iepazinis arī Aleksandra Starkova stingro roku. "Disciplīnai jābūt. Komandā no tās sākas viss," šādu pieeju atbalsta Rafaļskis. Baltijas izlases vienojušās, ka spēlēs drīkstēs izmantot septiņas maiņas. Tātad izredzes tikt pie vārda teju visiem 20 laukuma spēlētājiem ir diezgan labas. Starkovs ar secinājumiem par sastāvu nesteidzas. Drošs par spēlēšanu nevarot būt pat Vīts Rimkus, kurš, pēc Starkova domām, Virslīgā rāda saturīgāko sniegumu. Viņš negrib jaukt spēli klubā un izlasē. "Viens var sliktāk nospēlēt klubā, taču izlasē rāda daudz augstvērtīgāku sniegumu. Piemēram, pārbaudes spēlē ar Gruziju ļoti labi nospēlēja Soloņicins, Ivanovs, Zirnis," Starkovs Liepājas metalurga ne tik sekmīgo sezonas startu Virslīgā nevēlas sapīt ar izlasi. "Valstsvienībā ir jāaizmirst par klubu un problēmām tajā. Ceru uz futbolistu profesionālismu," Starkovs aicina futbolistus noskaņoties " uz pareizā viļņa". Liepājnieki šo domu ir uztvēruši. Metalurga kapteinis Deniss Ivanovs Ķeizarmežā atteicās jel ko teikt par komandas sniegumu. "Sarunāsim tā, ka par Liepāju nerunāsim. Tikai par izlasi. Gribas pārslēgties. Kad atsāksies Virslīgas čempionāts, būšu gatavs runāt arī par klubu." Trešdien izlasei paredzēti divi treniņi — rīta pusē Ķeizarmežā, pēcpusdienā — Skonto stadionā. Starkovs atgādina, ka līdzjutēji laipni aicināti arī uz tiem. Ceturtdien FK Jūrmalas stadionā Slokā pirmo Baltijas kausa izcīņas spēli ar Igaunijas vienaudžiem aizvadīs mūsu U-21 izlase (plkst.18; sestdien plkst.13 LU stadionā pret Lietuvas U-19). Arī šīs komandas galvenais treneris Genādijs Šitiks futbolistiem izvirzījis uzdevumu izcīnīt kausu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi