Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Starkovs pie Liepājas stūres debitē ar neizšķirtu pret RFS

Pieredzējušais Latvijas futbola treneris Aleksandrs Starkovs sestdien debitēja pie Liepājas komandas stūres, vēju pilsētas vienībai Optibet futbola virslīgas mačā savā laukumā nospēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar turnīra līderi RFS.

Liepājas futbolisti pēc desmitās kārtas spēlēm ieņem priekšpēdējo, astoto, vietu virslīgā.

Mača sākumā pāris labas iespējas bija viesiem, bet Liepāja izlīdzināja spēles gaitu, taču 43.minūtē nonāca mazākumā, jo pussargs Leo Strumija pēc pārkāpuma iesaistījās asumos, kā dēļ saņēma sarkano kartīti.

Otrā puslaika sākumā Liepājai desmit vīru sastāvā bija iespēja panākt neizšķirtu, taču lielisku sniegumu RFS vārtos demonstrēja Kaspars Ikstens. Savukārt puslaika otrajā pusē pēc RFS komandas stūra sitiena Aleksandra Solovjova raidīto bumbu taisnstūrī apturēja mājinieku vārtsargs Valentīns Raļkevičs, bet nedaudz vēlāk no tuvas distances krietni pāri vārtiem sita Gļebs Kļuškins.

Liepājnieki kompensācijas laika beigās teju izgāja divatā pret pretinieku aizsargu un nopelnīja stūra sitienu, taču mazākumā izraut uzvaru nespēja. Komandām vārtus tā arī negūstot, cīņa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Starkovs par Liepājas galveno treneri tika apstiprināts šonedēļ. Viņš amatā nomainījis skotu Gordonu Jangu.

Karjeras lielākos panākumus Starkovs guva ar Latvijas izlasi, pie kuras stūres viņš kopumā stājies pat trīs reizes, bet savulaik viņš to aizveda līdz 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas ir vēl nebijis un arī neatkārtots sasniegums pašmāju sportā.

Liepāja gan pēdējā laikā spēlējusi nesekmīgi - tai bija trīs zaudējumu sērija, bet iepriekšējā kārtā izdevās to pārtraukt, nospēlējot 1:1 ar principiālo pretinieci Ventspili. Tikmēr RFS šosezon uzvarējusi septiņas no deviņām virslīgas spēlēm, bet vienīgais zaudējums tika piedzīvots iepriekšējā kārtā - ar 0:2 pret ventspilniekiem.

Liepājas un RFS pirmā apļa cīņā pārāki ar 2:0 bija rīdzinieki.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jūrmalas Spartaka futbolisti sestdien svinēja uzvaru rezultatīvā Optibet Latvijas futbola virslīgas mačā, pametot turnīra kopvērtējuma pēdējo vietu.

Jūrmalnieki savā laukumā ar 4:3 (1:1) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Ventspili.

Rezultātu šajā mačā atklāja viesi, desmitajā minūtē pēc Ingara Stugļa piespēles no vārtu priekšas ar galvu precīzi sitot Ēliu Monteiru Batistam. Tiesa, 41.minūtē pēc Ričlorda Enina piespēles Nemanja Belakovičs no aptuveni 12 metriem panāca neizšķirtu.

Serbu pussargs Belakovičs guva arī nākamos vārtus, 56.minūtē ar planējošu sitienu no apmēram 20 metriem raidot bumbu tīklā. Tomēr piecas minūtes vēlāk Jevgeņijs Kazačoks arī ar tālu sitienu izlīdzināja rezultātu, bet vēl pēc sešām minūtēm Spartaka spēlējošais ģenerāldirektors Edgars Gauračs no soda laukuma robežas raidīja bumbu devītniekā un panāca 3:2 laukuma saimnieku labā.

73.minūtē viesi nonāca mazākumā, bet pēc trim minūtē Kasparu Svārupu soda laukumā kavēja Gints Freimanis, tādējādi uz jūrmalnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" devās izpildīt Tosins Aijeguns, kurš bija nekļūdīgs un panāca 3:3 uz rezultāta tablo. Tiesa, pēc sešām minūtēm "pendele" tika nozīmēta uz Ventspils vārtiem, to realizējot Eninam. Mača noslēdzošajās minūtēs "Spartakam" pēc pretuzbrukumiem bija iespējas gūt piektos vārtus, taču tās palika neizmantotas.

Jau ziņots, ka pēc šī mača par atkāpšanos no Ventspils galvenā trenera amata paziņoja Dejans Vukičevičs.

Jūrmalas klubs sezonu iesācis neveiksmīgi, jo astoņās spēlēs bija guvis tikai divas uzvaras, kas lika atrasties tabulas lejasgalā. Savukārt Ventspils šobrīd cīnās par iekļūšanu kopvērtējuma labāko trijniekā.

Šo vienību pirmā apļa cīņā Ventspils savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:1.

Šīs kārtas izspēle sākās piektdien, kad Daugavpils viesos ar 1:0 uzvarēja Metta futbolistus, bet čempione Riga savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Jelgavu. Šo kārtu izlaida Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola komanda.

Ar deviņās spēlēs gūtiem 22 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 19 punktiem seko Riga, bet trešā ar 14 punktiem astoņos mačos ir Valmiera Glass/ViA. Ceturto vietu ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem Daugavpils, no kuras par punktu atpaliek Ventspils. Pirmo sešinieku ar 11 punktiem noslēdz Jelgava, tālāk ar deviņiem punktiem ir Spartaks, septītā ar astoņiem punktiem ir Liepāja, kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir Metta.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi