Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Starkovs virslīgas mačā apspēlē Pahara vadīto komandu

Liepājas komanda piektdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 13.kārtas spēlē guva savu pirmo uzvaru Aleksandra Starkova vadībā.

Liepājnieki savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Mariana Pahara vadīto "Jelgavu".

Pirmajā puslaikā spēle bija līdzīga, bet vairāk bumbu kontrolēja laukuma saimnieki. Savukārt otrā puslaika pirmajā pusē "Liepājas" futbolisti uzbruka vairāk, kas vēlāk nesa arī augļus.

Spēles 68.minūtē pēc Jāņa Ikaunieka soda sitiena precīzi ar galvu sita Sejdins Keitā, kurš panāca 1:0 mājinieku labā. Puslaika otrajā pusē "Liepāja" nosargāja vadību un svinēja uzvaru.

Pahars pie Starkova spēlēja Latvijas izlasē un pēc futbolista karjeras beigām kļuva par viņa asistentu "Skonto" komandā. 2011.gadā Pahars pēc Starkova atbrīvošanas kļuva par komandas galveno treneri. Divus gadus vēlāk viņš nomainīja Starkovu pie Latvijas izlases stūres, bet pēc četriem gadiem, kad no valstsvienības galvenā trenera atkāpās Pahars, par viņa aizstājēju kļuva tieši Starkovs. Pahara darbības laikā Starkovs kādu laiku bija izlasē kā padomdevējs.

Pahars "Jelgavu" vada kopš pērnā gada jūnija, bet Starkovs pie "Liepājas" stūres ir nepilnas trīs nedēļas.

Pēc Starkova stāšanās pie "Liepājas" stūres komanda gan nav īpaši uzlabojusi savu sniegumu un tā bez uzvarām bija sešas spēles jeb vairāk nekā mēnesi, turklāt Kurzemes komanda bija nokritusi uz pēdējo vietu turnīra tabulā. Turpretī jelgavniekiem bija piecu bezzaudējumu sērija, kurā četri mači noslēgti neizšķirti, Zemgales vienībai kopvērtējumā ieņemot piekto vietu.

"Jelgavai" šajā mačā bija jjāiztiek bez pussarga Dāvja Indrāna, kurš apzināta brīdinājuma saņemšanu ticis pie divu spēļu diskvalifikācijas. Savukārt liepājniekiem arī diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt argentīniešu pussargs Leonels Strumija.

Pirmajā aplī ar 2:1 pārāki bija "Liepājas" futbolisti, kuriem uzvaras vārtus divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva brazīliešu uzbrucējs Dodo.

Jau ziņots, ka RFS komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13.kārtas spēlē pārtrauca četru "sauso" spēļu sēriju, taču kompensācijas laikā izlaida uzvaru pār "Metta" vienību.

Kopvērtējuma līdere RFS savā laukumā spēlēja 2:2 (0:1) ar "Metta" vienību.

RFS, alkstot pēc gūtiem vārtiem, laukumā sūtīja uzbrūkošu sastāvu, tomēr pirmie šajā mačā izcēlās viesi. Pēc stūra sitiena "Metta" nocīnījās pie pretinieku vārtiem, un precīzi ar kāju sita centra aizsargs Lukman Zakari, kurš 18.minūtē atklāja cīņas rezultātu. Pirmā puslaika turpinājumā RFS izpildīja vairākus stūra sitienus, taču standartsituācijas realizēt nespēja.

Otrā puslaika sākumā RFS centieni vainagojās panākumiem, jo mača 50.minūtē pēc Tomāša Šimkoviča izpildītā soda sitiena bumba atrada savu ceļu vārtos. Arī turpinājumā mājiniekiem bija pārsvars, taču spēles gaitu izdevās lauzt vien 11 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc stūra sitiena RFS komandai vārtus guva Nauris Bulvītis.

Tiesa, pēdējo vārdu šajā mačā teica viesi - kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Kgotso Masanganes piespēles no labās puses Zakari ar papēdi skaisti ieraidīja bumbu vārtos un izrāva neizšķirtu 2:2.

RFS ir nosacītā neveiksmju joslā - iepriekšējās trīs spēles bija noslēgušās bezvārtu neizšķirti, bet pirms šīs sērijas tika ciesta neveiksme 0:2. Tiesa, tas Valda Dambrauska vadītajai komandai nav traucējis saglabāt līderpozīciju turnīra tabulā.

Turpretī "Metta" iepriekšējā duelī pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, pēdējās minūtēs ar 2:1 pārspējot "Ventspili". Tas Andra Riherta vadītajiem puišiem palīdzēja pamest pēdējo vietu turnīra tabulā.

Piektdienas mačā "Metta" komandai bija jāiztiek bez Riherta palīdzības, jo viņš par aizvainojošiem un nepieklājīgiem vārdiem pret pretinieku oficiālajām personām saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju. Tāpat "Metta" komandai teju mēnesi nevar palīdzēt aizsargs Ņikita Kovaļonoks, kurš par pārkāpumiem pirmās līgas B turnīra mačā saņēmis diskvalifikāciju līdz jūnija sākumam.

Pirmajā aplī ar 2:1 pārāki bija RFS futbolisti, kompensācijas laikā uzvaras vārtus gūstot Vjačeslavam Isajevam.

Sestdien "Daugavpils" savā laukumā uzņems čempioni "Riga", bet "Ventspils" mājās cīnīsies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Šo kārtu izlaiž Jūrmalas "Spartaka" futbolisti.

Ar 12 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 22 punktiem 11 dueļos seko "Riga", bet trešā ar 17 punktiem desmit cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA. Tālāk ar 16 punktiem desmit spēlēs seko "Daugavpils", aiz kuras ar 13 punktiem ir "Ventspils", "Jelgavas" un "Spartaka" komandas, astotā ar 11 punktiem ir "Liepāja", bet turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi