Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Stojanoviču pie futbola izlases stūres nomaina Kazakevičs

Pirmdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēma no amata atstādināt līdzšinējo slovēņu speciālistu Slavišu Stojanoviču, viņa vietā stājoties pašmāju speciālists Dainim Kazakevičam, vēsta LFF.

Pirmdien, 20.janvārī, LFF valde par jauno Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri apstiprinājusi Daini Kazakeviču.

Pašlaik 38 gadus vecais speciālists kopš 2013.gada vadījis Latvijas U-21 izlasi, līdztekus tam kopš 2012.gada pildot arī LFF sporta direktora pienākumus.

LFF valde uzdevusi ar Kazakeviču noslēgt trīs gadu darba līgumu. Tāpat LFF vadība uzsāk jauna LFF sporta direktora pienākumu veicēja meklējumus, kā arī strādās pie jauna Latvijas U-21 izlases galvenā trenera meklēšanas.

LFF valde nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar līdzšinējo Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Slavišu Stojanoviču. Valde pateicās Stojanovičam par ieguldīto darbu, kas sniedzis jūtami pozitīvu ietekmi uz izlases attīstību.

Janvāra sākumā laikraksts Sporta Avīze jau vēstīja, ka Stojanoviča dienas pie valstsvienības stūres ir skaitītas, jo LFF lūko veidus, kā ieekonomēt naudas līdzekļus. Stojanovičs, ar kuru līgums tika noslēgts pērnā gada martā, sākotnēji ik mēnesi atalgojumā saņēma 11 000 eiro, bet ar šī gada sākumu alga pieauga vēl par 3000 eiro. Tāpat viņam Latvijā tika segti uzturēšanās izdevumi. 

Ņemot vērā, ka līgums ar speciālistu ir lauzts priekšlaicīgi, LFF, visticamāk, viņam nāksies izmaksāt arī 150 000 eiro lielu kompensāciju.

LFF valdes lēmums par Stojanoviča atlaišanu lielā mērā jau bija gaidāms, jo sarunā ar Sporta Avīzi organizācijas valdes loceklis Artūrs Zakreševskis neslēpa, ka no astoņiem valdes locekļiem, seši valstsvienības galvenā trenera amatā labprātāk redzētu pašmāju speciālistu.

Bez Kazakeviča kandidatūra tika piesaukti arī gruzīna Tamaza Pertijas vārds, kā arī reiz Lietuvā strādājušais speciālists Viktors Dobrecovs.

Neraugoties uz Latvijas izlases vājo sniegumu aizvadītajā 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā, Stojanovičam bija izdevies paveikt vairākas pozitīvas lietas. Viņš izveidoja iekšējos kārtības noteikumus, kas paredz to, kā spēlētājiem būtu jāuzvedas publiskās vietās un sarunās ar medijiem, tāpat tajos atrunāti ģērbšanās noteikumi un citas būtiskas lietas. Speciālista vadībā sastāvs kļuva arī nedaudz "svaigāks" - aizvadītajā ciklā debiju izlasē piedzīvoja Antonijs Černomordijs, Aleksejs Grjaznovs, Mārtiņš Ķigurs, Ēriks Punculs, Daniels Ontužāns, Boriss Bogdaškins un Armands Pētersons.

Tāpat Stojanovičam izdevās pārtraukt neveiksmju sēriju, ar 1:0 uzvarot Austriju, Latvijas izlasei izcīnot pirmo panākumu pēdējās 17 spēlēs.

Par "vienpadsmit vilkiem" dēvētā komanda kvalifikācijas ciklā zaudēja deviņās spēlēs. Martā Latvija viesos ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam cienījamā mačā ar 0:2 atzina Polijas pārākumu. Nākamās divas spēles notika savā laukumā, kur tika parādīts blāvs sniegums, kā rezultātā piedzīvots 0:3 zaudējums pret Izraēlu un 0:5 - pret Slovēniju. Septembrī viesos ar 0:6 tika piedzīvota sagrāve pret Austriju un savās mājās ar 0:2 zaudēts Ziemeļmaķedonijai. Savukārt oktobrī savā laukumā tika zaudēts 0:3 Polijai un viesos piedzīvota neveiksme 1:3 pret Izraēlu.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 137.vietā.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Slaviša Stojanovičs. Pirms nepilna gada no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi