Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tabloīds Daily Mail atvainosies itāļu futbolistam Materaci

Lielbritānijas tabloīds "Daily Mail" kļuvis par otro šīs valsts laikrakstu, kam pēc tiesas lēmuma publiski vajadzēs atvainoties Itālijas izlases un Milānas "Inter" futbolistam Marko Mataraci par savām publikācijām 2006.gadā.Vairāki britu laikraksti, tostarp "Daily Mail", 2006.gada jūlijā un arī vēlāk savās publikācijās apgalvoja, ka Materaci Pasaules kausa finālspēles laikā ar rasistiskiem izteicieniem izprovocējis Francijas izlases futbolistu Zinedinu Zidānu.

2006.gada pasaules kausa izcīņas finālspēlē futbolā starp Francijas un Itālijas izlasēm Zidāns tika noraidīts no laukuma, kad ar galvu iesita Materaci. Vairāki laikraksti vēlāk rakstīja, ka Materaci izprovocējis Zidānu, nosaucot viņa māti par "teroristu palaistuvi". Itāļu futbolists noliedza šādu vārdu teikšanu un vēlāk vērsās tiesā pret laikrakstiem.Aprīlī Londonas augstākā tiesa nolēma, ka futbolists pelnījis atvainošanos no laikarksta "Daily Star" izdevējiem "Express Newspapers", bet pirmdien līdzīgu lēmumu pieņēma Materaci prasībā pret "Daily Mail" izdevējiem "Associated Newspapers"."Daily Mail" izdevēji piekrita, ka viņu vēstītais bija nepatiesība, tāpēc futbolistam ne tikai atvainosies, bet samaksās arī kompensāciju par neslavas celšanu, kā arī segs tiesas izdevumus. Kompensācijas apjomi netiek izpausti.Pērn izdotajā autobiogrāfijā Materaci atzinās, ka Zidānam ir izteicis divdomīgu piezīmi par viņa māsu, taču tā nav bijusi rasistiska.Itālija kļuva par 2006.gada pasaules čempioniem, uzvarot pēcspēles 11 metru sitienu sērijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi