Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Telpu futbols: TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED pārņem vadību 1.līgas čempionātā

Uzvarot divas spēles aizvadītajā nedēļas nogalē un pagarinot panākumu sēriju līdz pieciem mačiem, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā 1.līgas čempionāta kopvērtējuma tabulas vadībā izvirzījusies TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED vienība. Otro vietu joprojām saglabā Jēkabpils Ošukalns/B, savukārt uz trešo pozīciju noslīdējusi ilglaicīgā līdere Ropažu TENTE, informē rīkotāji.

Rēzeknieši līdzīgi kā nedēļu iepriekš izspēlēja divus mačus, iegūstot maksimāli iespējamos sešus punktus. Sestdien izbraukumā viņi samēroja spēkus ar Kuldīgas FC Nikers, gūstot panākumu ar minimālu 4:3. Pirmā puslaika ietvaros Latgales reģionu pārstāvošais klubs divkārt atspēlējās no minimāla deficīta (0:1 un 1:2), savukārt pēc pārtraukuma jau spēja vadības grožus pārņemt savās rokās, iegūstot 4:2 handikapu. Laukuma saimnieki gan prata vienus vārtus atgūt, taču vairāk rezultāts nemainījās - uzvaru svinēja rēzeknieši.

Kārtējo reizi lielisks savas komandas rindās bija Guntars Silagailis, kurš guva trīs vārtus, viens trāpīgs sitiens viesu sastāvā Antonam Petrovam, kamēr FC Nikers labā pa reizei izcēlās Gatis Rožkalns, Gatis Jirgensons un Dāvis Fjodorovs.

Jau nākamajā dienā rēzeknieši mēroja ceļu uz Latvijas galvaspilsētu, kur Rīgas 49.vidusskolas sporta zālē tikās ar vēl tā brīža līdervienību Ropažu TENTE. Arī šajā mačā nez bez grūtībām, taču savu pārākumu izdevās apliecināt TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED vienībai, kas pirmo puslaiku noslēdza ar 3:1 pārsvaru, bet spēles turpinājumā prata saglabāt iekrāto handikapu, ne reizi neļaujot sāncenšiem pat līdzsvarot rezultātu un izcīnot uzvaru ar rezultātu 7:5.

Silagailis šoreiz uzvarētājiem guva trīs vārtus Pēdējo četru maču laikā viņš sāncenšu vārtsargus spējis pārspēt kopumā 12 reizes, bet čempionātā viņa rēķinā jau 29 vārtu guvumi, kamēr tuvākajam sekotājam Artūram Strazdiņam no PB Line ir par 12 precīziem raidījumiem mazāk.

Bez Silagaiļa pa diviem vārtiem guva Antons Petrovs un Vitālijs Baitsurs, bet TENTE rindās dubli realizēja Kirils Pčeļincevs un Aleksandrs Škoļņikovs, kamēr vieni vārti Mihaila Nikiforova kontā.

Kā minēts, pēc šīm abām uzvarām TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED izvirzījās turnīra kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā. Tikpat punktu, cik rēzekniešiem, ir arī Ošukalns/B, taču labākas vārtu attiecības dēļ savstarpējos mačos (katra komanda izcīnījusi pa uzvarai) priekšrocības ir Rēzeknes telpu futbolistiem. Tikmēr TENTE atkritusi uz trešo pozīciju, atpaliekot no abām konkurentēm par punktu.

Jēkabpils klubs svētdien Rīgas 49. vidusskolā izcīnīja svarīgu 4:2 uzvaru pār Latvijas galvaspilsētu pārstāvošo DSV Transport, trīs vārtus gūstot no FK BEITAR (Ošukalns/B formāli ir Virslīgas vienības BEITAR fārmklubs) rindām piesaistītajam Andrejam Šustrovam. Vēl reizi Ošukalns/B komandā izcēlās Arkadijs Narčuks, savukārt DSV Transport sastāvā pa reizei mača protokolā atzīmējās Aleksejs Šroms un Vitālijs Laužels. Jāpiebilst, ka divas minūtes pirms cīņas pamatlaika beigām noraidījumu rīdzinieku rindās nopelnīja Juris Bleiders.

Otro panākumu pēc kārtas, bet trešo visā 1.līgas čempionātā svētdien kaldināja Nīca/OtankiMill.eu, kas izbraukuma mačā ar 6:3 pārspēja Rīgas PB Line. Pēdējai šis bija jau sestais zaudējums pēc kārtas, taču par spīti neveiksmei rīdzinieki saglabāja septīto vietu turnīra tabulā. Tikmēr Nīca/OtankiMill.eu, kas gandrīz visu turnīra laiku atrodas noslēdzošajā kopvērtējuma ailītē, punktu izteiksmes ziņā noķērusi DSV Transport, savukārt atstatumu līdz PB Line sadeldējusi līdz viena punkta izteiksmei. Visām trim komandām vēl atlicis aizvadīt pa vienai spēlei, taču katrai no tām jātiekas ar tabulas pirmajā četriniekā esošajām vienībām, tādēļ ticams, ka izkārtojums turnīra noslēgumā zemāko vietu sakarā varētu arī palikt nemainīgs.

Atgriežoties pie pašas spēles, uzvarētāju sastāvā jāatzīmē divi Egila Trušēļa vārtu guvumi, savukārt pa reizei precīzi sita Mārcis Štolcers, Jānis Reguzovs, Ivo Skripko un Janeks Kreitāls. PB Line labā vārtus guva Artūrs Strazdiņš, Jānis Klibus un Aigars Lazdiņš.

Visbeidzot vēl nepieminētajā svētdienas duelī Valmiera Glass FK/SKS spraigā cīņā ar 4:3 izbraukumā pārspēja Madona FK. Uzvarētājiem dubli realizēja Alvis Dubovs, pa reizei vārtus guva Mārcis Ērglis un Raimonds Brēža, kamēr laukuma saimniekiem precīzi raidījumi Klāva Sveķa un Andreja Sitika izpildījumā.

1. līgas čempionāta kopvērtējuma tabula

1. TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED - 32

2. Ošukalns/B - 32

3. TENTE - 31

4. FC Nikers - 25

5. Madona FK - 18

6. Valmiera Glass FK/SKS - 18

7. PB Line - 11

8. DSV Transport - 10

9. Nīca/OtankiMill.eu - 10

Rezultatīvākie spēlētāji

1. Guntars Silagailis (TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED) - 29

2. Artūrs Strazdiņš (PB Line) - 17

3. Dmitrijs Borisovs (TFK RĒZEKNE/TRANSSPEED) - 16

4.-6. Aleksandrs Škoļņikovs (TENTE) - 15

4.-6. Guntars Rumbenieks (FC Nikers) - 15

4.-6. Renārs Pastars (Madona FK) - 15

Nākamo spēļu kalendārs

27. februāris

12:00 FC Nikers - Nīca/OtankiMill.eu (Kuldīga)

28. februāris

15:00 RĒZEKNE/TRANSSPEED - DSV Transport (VRK sporta komplekss, Rēzekne)

15:00 Madona FK - TENTE (Gaujas iela 13, Madona)

[spēles laiks tiks precizēts] Ošukalns/B - PB Line (Jēkabpils)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi