Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tobers pirmo reizi iekļauts Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā

Futbola komandas Liepāja talantīgais pussargs Kristers Tobers pirmo reizi karjerā iekļauts Latvijas futbola izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā.

Trešdien Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs paziņoja tos 28 futbolistus, kuri iekļauti valstsvienības paplašinātajā kandidātu sarakstā pirms 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Poliju un Ziemeļmaķedoniju.Uz izlases nometni gan tiks aicināti tikai 25 kandidāti, turklāt pastāv iespēja, ka saraksts vēl var mainīties.

Pašlaik 18 gadus vecais Tobers pērnajā sezonā parādīja ievērojamu progresu un gada beigās bija jau Liepājas komandas kapteinis. Viņš pārstāv arī dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases. Izlases kandidātu sarakstā pēc ilgāka laika posma atgriezušies arī pussargi Artūrs Zjuzins un Oļegs Laizāns, kur ilgstoši ārstēja savainojumus.

Tiesa, starp sarakstā iekļautajiem nav pērnā gada Latvijas labākā futbolista Dāvja Ikaunieka, kurš šobrīd dziedē traumu. No rudenī izsauktajiem savainojumu šobrīd dziedē arī vārtsargs Roberts Ozols, bet pussargi Vladimirs Kamešs un Aleksejs Saveļjevs šoreiz nav saņēmuši uzaicinājumu.

Stojanovičs kā izlases galvenais treneris oficiāli tika izziņots vien pagājušajā nedēļā, taču jau iepriekš bija zināms, ka serbu speciālists vadīs Latvijas valstsvienību.

"Ir tiešām liels gods būt Latvijas izlases galvenajam trenerim, bet vienlaikus arī atbildība. Šī nav pirmā reize, kad trenēju kādu nacionālo valstsvienību. Šim darbam ir sava specifika, bet centīšos savu darbu veikt pēc vislabākās sirdsapziņas un uzlabot komandas rezultātus," atzīmēja Stojanovičs, kurš karjeras laikā vadījis arī Slovēnijas izlasi.

Līgums ar Stojanoviču noslēgts uz trim gadiem.

"Pa šo laiku vēlamies sasniegt savus mērķus un arī dot iespēju jaunajiem futbolistiem. Nacionālā valstsvienība ir katra spēlētāja augstākais punkts, viņiem izlasē sevi jāapliecina par 110%. Neesmu cilvēks, kurš daudz runā - mūsu uzdevums ir strādāt futbola laukumā," uzsvēra Stojanovičs.

Vēl joprojām nav atrisināts jautājums par trenera asistentiem, bet šonedēļ tiem jābūt zināmiem. Sākumā Stojanovičam palīdzēs divi speciālisti no Serbijas un Slovēnijas, bet vēlāk darbu turpinās tika viens no viņiem. Tāpat viņš vēl veic sarunas ar Latvijas treneriem, kuri pievienosies komandai.

Tikmēr LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks atklāja par iemesliem, kāpēc Stojanovičs izvēlēts par izlases treneri.

"Mūsu talismans vilks iemieso trīs svarīgākās īpašības - cīņasgars, vienotība un lepnums. Šīs īpašības izlasē iemiesos arī jaunais treneris. Slaviša ir ambiciozs treneris, viņa profesionalitāte ļaus paliecināt cīņasgaru un vienotību komandā, kā arī sasniegt trešo īpašību - lepnumu," uzsvēra Pukinsks.

Treneris oficiāli valdes priekšā stāsies 18.martā, kad tiks diskutēts un izvirzīts sportiskais mērķis šajā ciklā.

"Mūsu mērķis ir veidot ilgtermiņā konkurētspējīgu izlasi, kas spēj sasniegt labus rezultātus. Varu apliecināt, ka trenera mērķtiecība, ambīcijas un profesionalitāte futbola jautājumos palīdzēs ilgtermiņā sasniegt augstus rezultātus," teica Pukinsks.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

Latvijas futbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts pirms 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Poliju un Ziemeļmaķedoniju:

vārtsargi - Andris Vaņins (Zurich, Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas Arka, Polija), Kaspars Ikstens (RFS);

aizsargi - Kaspars Dubra (Pavlodaras Irtiš), Vitālijs Jagodinskis (RFS), Vadims Žuļevs (Liepāja), Antons Kurakins, Antonijs Černomordijs, Vladislavs Gabovs (visi - Riga), Vitālijs Maksimenko (Ļubļanas Olimpija, Slovēnija), Mārcis Ošs (Neišateles Xamax, Šveice), Igors Tarasovs (Vroclavas Šlask, Polija);

pussargi - Vjačeslavs Isajevs, Roberts Savaļnieks, Artūrs Zjuzins (RFS), Ritvars Rugins, Oļegs Laizāns, Aleksejs Višņakovs (Riga), Andrejs Cigaņiks (Leuvardenas Cambuur, Nīderlande), Kristers Tobers, Kristians Damjans Torress, Jānis Ikaunieks (Liepāja), Jevgeņijs Kazačoks (Ventspils);

uzbrucēji - Deniss Rakels (Pafos, Kipra), Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas Podbeskidzie, Polija), Artūrs Karašausks (Riga), Roberts Uldriķis (Sion, Šveice), Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas Termalica, Polija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi