Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

U-21 futbolisti EČ atlases mačā cīnās neizšķirti ar bulgāriem

Latvijas U-21 futbola izlase otrdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā Rīgā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar vienaudžiem no Bulgārijas.

Latvijas jaunie futbolisti kvalifikācijas pirmajās četrās spēlēs divreiz cīnījušies neizšķirti un cietuši divus zaudējumus.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām neizdevās apdraudēt vārtus, bet spēles otrās daļas ievadā Latvijas izlases vārtsargam Rihardam Matrevicam pāris situācijās bija jāglābj mājinieki. Pirmā bīstamā situācija otrajā puslaikā laukuma saimniekiem bija 72.minūtē, kad tika nobloķēts Alvja Jaunzema no tuvas distances izdarītais sitiens.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Latviju no zaudētiem vārtiem izglāba pārliktnis, turklāt uzreiz bija nepieciešamība neitralizēt bulgāru uzbrukuma otro vilni. Otrajā puslaikā lielāks pārsvars bija viesiem, bet latvieši nosargāja savus vārtus neskartus.

Mājinieki vārtu rāmī sita četras reizes, bet pretiniekiem bija divtik vairāk raidījumu.

Vēl šajā apakšgrupā otrdien Polija mājā ar 1:0 (0:0) pārspēja Serbiju, bet Krievija viesos ar 5:0 (2:0) guva virsroku pār Igauniju.

Apakšgrupā pēc četrām spēlēm vadībā ar desmit punktiem ir Polija, tālāk ar astoņiem punktiem seko Krievija, pieci punkti ir Bulgārijai, četrus guvusi Serbija, trīs ir Igaunijai, bet divi - Latvijai.

Septembrī Daiņa Kazakeviča vadītā komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu iesāka ar 0:1 piekāpšanos Polijai un 1:1 neizšķirtu izbraukumā ar Serbiju, bet 11.oktobrī Pērnavā ar 1:2 piekāpās Igaunijai. 

Kopumā U-21 kvalifikācijas turnīrā ir deviņas apakšgrupas. Finālturnīrā iekļūs katras grupas uzvarētāji, savukārt divas labākās otro vietu ieguvējas 2020.gada novembrī izspēlēs vēl vienu ceļazīmi izslēgšanas spēļu kārtā.

Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, tikpat kā nemainīgas palikušas vārtsargu, pussargu un uzbrucēju pozīcijas. 

Iepriekšējā čempionāta kvalifikācijas ciklā Latvijas U-21 futbolisti desmit mačos tika pie četriem punktiem, kurus iekrāja par četriem neizšķirtiem, pārējās sešās spēlēs ciešot zaudējumus.

Liela daļa no šīs izlases sastāva aizpērn U-19 valstsvienības rindās kļuva par pirmo jaunatnes valstsvienību no Latvijas, kas elites kvalifikācijas turnīru noslēdza otrajā vietā savā grupā. 

Latvijas U-21 futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Nils Toms Puriņš ("Riga"), Rihards Matrevics ("Barnet", Anglija);

aizsargi - Daniels Balodis ("Daugavpils"), Ivo Minkevičs ("Jelgava"), Roberts Veips ("Sampdoria", Itālija), Vladislavs Soloveičiks (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Dmitrijs Litvinskis, Artūrs Ļotčikovs (abi - "Ventspils"), Deivids Titovs ("Brentford", Anglija), Matīss Zēģele ("Metta"), Roberts Krists Jaunarājs-Janvāris ("Liepāja"), Dāvis Dāvids Sprūds (Rosportas "Victoria", Luksemburga);

pussargi - Kristaps Liepa ("Metta"), Maksims Toņiševs ("Daugavpils"), Dmitrijs Zelenkovs ("Empoli", Itālija), Aleksejs Saveļjevs (Veronas "Hellas", Itālija), Kristers Čudars ("Liepāja"), Raivis Skrebels (Jūrmalas "Spartaks"), Alvis Jaunzems ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Jānis Grīnbergs (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija), Danils Hvoiņickis ("Jelgava");

uzbrucēji - Marko Regža, Kaspars Kokins (abi - "Daugavpils"), Aivars Emsis (Jūrmalas "Spartaks").

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi