Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

UEFA Čempionu līgas uzvarētāji Madrides Real saglabājuši pasaules ienesīgākā futbola kluba godu

Spānijas vienība Madrides Real jau desmito gadu pēc kārtas saglabājusi pasaules ienesīgākā futbola kluba titulu, liecina jaunākie auditorfirmas Deloitte apkopotie dati par 2013./2014.gada sezonu.

Karaliskais klubs sezonas laikā nopelnījis 549,5 miljonus eiro, par vairāk nekā 30 miljoniem apsteidzot otru pelnošāko klubu pasaules futbolā - Mančestras United. Ar komercdarbību Real nopelnījuši 231,5 miljonus (triumfs UEFA Čempionu līgā naudas balvā ļāvis saņemt 57,4 miljonus), vēl 204,2 iekasēti par TV translāciju tiesībām, bet 113.8 miljoni kluba kasē ieripojuši no biļešu pārdošanas.

Zīmīgi, ka United, par spīti neveiksmīgākajai sezonai daudzu pēdējo gadu laikā, par biļetēm iekasējuši pat 129 miljonus eiro, kas ir labākais rādītājs 20 pelnošāko klubu vidū. Kopumā kluba ienākumi mērāmi 518 miljonos eiro un kāpums par divām vietām, kļūstot tikai par otro klubu vēsturē, kas pārsniedzis 500 miljonu robežu.

Trešais visvairāk nopelnījušais klubs arī pērnajā sezonā bijis Minhenes Bayern. Vācijas čempionu kasē ieripojuši 487,5 miljoni eiro, tai skaitā 291,8 miljoni no kluba komercdarbības.

Tikmēr no otrās uz ceturto vietu noslīdējuši Spānijas vicečempioni Barcelona, kuru kontu 2013./2014.gada sezonā papildinājuši 484,6 miljoni eiro. Piektie šajā sarakstā ir Francijas čempioni Parīzes Saint-Germain (472.2), bet sešinieku noslēdz Anglijas premjerlīgas čempioni Mančestras City - 414,4 miljoni eiro.

Vēl desmitniekā atrodami divi Londonas klubi - Chelsea (387.9) un Arsenal (359.3), vēl viens Anglijas premjerlīgas klubs Liverpool (305.9) un Itālijas čempioni Turīnas Juventus, kuri noslēdz ienesīgāko klubu desmitnieku ar 279,4 miljoniem eiro.

Pasaules 20 ienesīgākie futbola klubi kopumā nopelnījuši 6,2 miljardus eiro, kas ir par 14% vairāk kā gadu iepriekš. Lielāko ienākumu daļu veido klubu komercdarbība - 2,53 miljardi, vēl 2,41 miljardus veido TV translāciju tiesību pārdošana, bet 1,22 miljardi ir ienākumi no pārdotajām ieejas biļetēm uz komandu spēlēm.

Astoņi no 20 ienesīgākajiem klubiem pārstāv populārāko un pelnošāko futbola līgu pasaulē - Anglijas premjerlīgu, četri - Itālijas A sēriju, bet pa trim - Spānijas un Vācijas čempionātus. Pa vienam pārstāvim Deloitte veidotajā topā ir no Francijas spēcīgākās līgas un Turcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi