Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

UEFA sāk disciplinārlietu par Krievijas futbola izlases līdzjutēju rīcību pēc spēles ar Angliju

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) svētdien ierosināja disciplinārlietu pret Krieviju saistībā ar šīs valsts izlases līdzjutēju rīcību pēc sestdien Marseļā aizvadītās Eiropas čempionāta B apakšgrupas spēles ar Angliju.

LETA jau ziņoja, ka pēc spēles, kura noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0), liels Krievijas izlases līdzjutēju bars ielauzās angļu futbola fanu sektorā, uzsākot kautiņu. Video fiksēts, ka Anglijas izlases līdzjutēji vienkārši metas bēgt no saniknotā bara un sākotnēji nekur tuvumā nav redzams neviens policists.

UEFA ziņo, ka disciplinārlieta ierosināta par Krievijas līdzjutēju radītajām nekārtībām, rasistisku uzvedību un petaržu dedzināšanu. Par sankciju piemērošanu UEFA Disciplinārlietu komiteja lems otrdien, pēc tam, kad savu izmeklēšanu būs veikusi Krievijas Futbola savienība.

Tāpat UEFA svētdien paziņoja, ka pēc sestdien Marseļas "Velodrome" stadionā notikušā tiks ieviesti striktāki drošības pasākumi visos desmit Eiropas čempionāta stadionos. Organizatori sola, ka stadionos tiks palielināts drošības personāla skaits, lai izvairītos no līdzīgiem incidentiem.

"UEFA pauž krasu nosodījumu par vardarbīgajām sadursmēm, kas norisinājās Marseļas centrā, kā arī par nopietnajiem incidentiem "Velodrome" stadionā pēc spēles," teikts organizācijas paziņojumā. "Šāda rīcība ir pilnībā nepieņemama un tai nav vietas futbolā".

UEFA atzīst, ka stadionā tika pieļautas kļūdas, tāpēc tiks veiktas korekcijas, pastiprinot drošības personāla klātbūtni un paaugstinot drošības mērus, izmaiņas veicot sadarbojoties ar vietējiem organizatoriem.

Notikušo paziņojumā nosodījusi arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA), sakot, ka kautiņiem starp faniem "nav nekāda sakara starp futbolu un patiesiem faniem".

Vardarbīgi incidenti, kuros iesaistīti futbola līdzjutēji, Marseļā notika arī iepriekšējās trīs dienas, lai gan varasiestādes bija apņēmušās nepieļaut sadursmes un vardarbības uzliesmošanu kā 1998.gada Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā, kad Anglijas un Tunisijas fanu kautiņos četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 arestēti. Svētdien vietējā policija informēja, ka kautiņos un līdzjutēju sadursmēs ir cietuši 35 cilvēki, savukārt astoņi cilvēki arestēti.

Tāpat mediji ziņo, ka viens angļu līdzjutējs ar smagu galvas traumu cīnās par savu dzīvību, taču Reģionālās policijas priekšnieks Lorāns Nuness šo informāciju nespēja komentēt. Tiek vēstīts, ka smagi cietušais anglis galvas rajonā ticis sists ar "dzelzs stieni".

Internetā pieejamā informācija liecina, ka sadursmēs iesaistījušies arī cilvēki no Latvijas - pieejamas bildes, kurās redzams, ka Latvijas komandas "Ventspils" fani, kas atbalsta Krievijas izlasi, lepojas ar angļu faniem atņemtu karogu.

Tikmēr Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko svētdien nosodīja savas valsts līdzjutēju uzvedību, norādot, ka UEFA, visticamāk, sodīs Krieviju, taču viņš arī veltīja kritiku organizatoriem, kuri nav pienācīgi nošķīruši abu valstu atbalstītājus vienu no otriem.

Krievijā 2018.gadā notiks Pasaules kausa finālturnīrs. Krievijas futbola līdzjutēji jau daudzus gadus izpelnījušies nosodījumu par savu rasistisko uzvedību, kas pārsvarā vērsta pret melnādainajiem futbolistiem.

Francijas iekšlietu ministrijas pārstāvis Pjērs Anrī Brandē norādījis, ka līdzjutēju nomierināšanai Marseļā tika piesaistīti 1000 policisti, kas ar savu darbību ir novērsuši vēl lielākas sadursmes un nekārtības. Ministrijas pārstāvis uzsvēra, ka policija bijusi gatava šīm fanu sadursmēm.

Tajā pat laikā Francijas lielākie mediji svētdien pauda sašutumu, kritizējot arī policiju par nespēju nodrošināt kārtību. "Kauns," svētdien rakstīja laikraksts "L'Equipe", bet "Le Parisien" notikušo raksturoja kā "ainas no civilā kara".

Vardarbība sestdien uzliesmoja arī Nicā, kur svētdien gaidāma spēle starp Ziemeļīriju un Poliju. Policija ziņoja, ka ievainoti deviņi cilvēki, tostarp viens guvis smagus ievainojumus galvā, bet trīs arestēti. Vardarbību izprovocēja vietējie fani, kas sāka apmētāt ar pudelēm Ziemeļīrijas izlases atbalstītājus.

Anglijas un Krievijas izlašu cīņu Marseļā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0). Cīņas 73.minūtē Eriks Daiers vadībā izvirzīja Angliju, taču kompensācijas laikā Vasilijs Berezuckis spēja gūt vārtus un izraut Krievijas izlasei vienu punktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi