Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vai Verpakovskim bija taisnība par Horvātiju kā pasaules čempioni?

Svētdien Pasaules kausa izcīņā futbolā tiks aizvadīta finālspēle, kurā sacentīsies Francijas un Horvātijas izlases. Francija sporta totalizatora Betsafe vērtējumā tiek uzskatīta par izteiktu favorīti, taču Horvātija jau pierādījusi savas spējas nenotrīcēt grūtās situācijās un krietni pārspējusi uz sevi liktās cerības.

Francijas izlase jau pirms turnīra tika pieskaitīta pie galvenajām favorītēm, pateicoties tās Eiropas vicečempiones statusam un iespaidīgi nokomplektētajam sastāvam, kurā praktiski visās pozīcijās uz vienu vietu pretendēja 2-3 augsta līmeņa futbolisti. Arī Francija savus līdzjutējus nav pievīlusi un līdz finālam tikusi pārliecinoši, apspēlējot Argentīnu, Urugvaju un Beļģiju.

Tikmēr Horvātija izbauda futbola sapni. Šī izlase PK finālā iekļuvusi pirmoreiz un tālu pārspējusi bukmeikeru liktās cerības, turklāt pusfinālā pret Angliju spēja atspēlēties no jau pašā sākumā ielaistiem vārtiem. Horvātija pirms čempionāta tika minēta tieši aiz favorītu desmitnieka, bet ar divu pēcspēles sitienu sēriju un Mario Mandžukiča vārtu guvuma papildlaikā pret Angliju, sasniegusi lielāko panākumu savas valsts sporta vēsturē.

Sporta totalizators Betsafe finālā sagaida rūpīgu un nosvērtu cīņu, kurā abas izlases emocijas centīsies atstāt aiz spēles laukuma. Francijas izlases uzvara pamatlaikā novērtēta ar koeficientu 1.94, kamēr horvātu iespējas visu sev laimīgi noslēgt jau pēc 90 minūtēm saņēmušas koeficientu 4.95. Šeit gan jāņem vērā, ka Horvātija šajā Pasaules kausā pamatlaikā nav uzvarējusi nevienā izslēgšanas cikla spēlē.

Francijas un Horvātijas cīņu raksturo kā Dāvida un Goliāta sadursmi, kas pilnībā patiesībai neatbilst. Horvātija ar Luku Modriču un Ivanu Rakitiču, diviem izciliem pussargiem, noteikti ir gatava sarūpēt Francijai ļoti smagu pārbaudījumu, taču taisnība, ka pirms pusfinālu sākuma Horvātijai tika piedēvētas vismazākās izredzes uz Pasaules kausa izcīnīšanu.

To atzīmēja arī Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis, kurš viesojās raidījumā Gols! Uj, Štanga!, toreiz tik un tā prognozējot, ka tieši Horvātija spēs iegūt futbola visaugstāko titulu. Tobrīd šāda likme uz Horvātiju, kur savulaik Verpakovskis spēlēja, tika novērtēta ar koeficientu 7.00. Savukārt pirms turnīra koeficients uz Horvātijas titulu bija 36.00. Šobrīd iedvesmojošais horvātu cīņasspars panācis to, ka pirms vislielākās spēles viņu karjerā koeficients uz to, ka Horvātija kļūs par pasaules čempioni, noslīdējis jau līdz vairs tikai 2.65.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi