Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vaņins atkal paliek rezervē, Sion netiek pie iespējas nākamajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgā

Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins trešdien atkal netika laukumā Šveices čempionāta spēlē, no rezervistu soliņa noskatoties, kā Sion komanda zaudē izredzes nākamajā sezonā piedalīties UEFA Eiropas līgā.

Sion Šveices augstākās līgas sezonas pēdējā cīņā viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar Luzern komandu.

Vaņins cīņai tika pieteikts, taču palika rezervē, jo Sion vārtu drošība tika uzticēta gados jaunākajam Antonam Mitrjuškinam.

Vaņins pēdējo reizi Sion vārtus sargāja 20.aprīlī, bet pēc tam laukumā nav devies, četros mačos paliekot rezervē, bet vēl divās spēlēs netiekot iekļauts pat komandas pieteikumā.

Sion kluba prezidents Kristiāns Konstantēns aprīļa beigās paziņoja, ka piedāvājis Vaņinam noslēgt karjeru vai arī meklēt sev citu komandu.

Aizvadītajā ziemā Sion parakstīja ilgtermiņa līgumu ar perspektīvo Krievijas U-21 izlases vārtsargu Mitrjuškinu, kurš sezonas beigās tika arī pie spēles laika, no vārtiem izbīdot Vaņinu.

Sion pirms pēdējās kārtas vēl saglabāja izredzes uz iekļūšanu labāko četru komandu skaitā, kas dotu iespēju nākamajā sezonā piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, tomēr pēdējā mačā Sion esot vadībā ar 2:0 pārsvaru izlaida, ļaujot Luzern komandai mača beigās kompensācijas laikā izraut neizšķirtu 2:2. uzvaru.

Luzern līdz ar to ieņēma trešo vietu, bet ceturtā palika Grasshoppers komanda. Savukārt Sion ar 36 spēlēs nopelnītiem 50 punktiem palika piektajā vietā turnīra tabulā, bet par valsts čempioniem jau priekšlaicīgi bija kļuvusi Basel komanda, kura nopelnīja 83 punktus.

Vaņins šosezon Šveices čempionātā aizvadīja 28 spēles, vēl trīs mačus viņš nospēlēja Šveices kausa izcīņā, bet UEFA Eiropas līgā, kurā Sion aizkļuva līdz izslēgšanas spēlēm, viņš piedalījās astoņās cīņās.

Pašlaik 36 gadus vecais Vaņins Sion klubu pārstāv jau kopš 2009.gada, kad pārnāca no Latvijas komandas Ventspils. Kopš tā laika Latvijas vārtsargs bijis stabils Šveices vienības pirmais numurs.

Kā zināms, Vaņins decembra beigās trešo reizi karjerā tika atzīts par gada labāko futbolistu Latvijā. Viņš ir izsaukts arī uz Latvijas futbola izlasi jūnija sākumā gaidāmajā Baltijas kausa izcīņā, kur valstsvienība tiksies ar Lietuvas un Igaunijas izlasēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi