Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vaņins: Esam spēruši lielu soli uz priekšu

Par spīti neizteiksmīgajam UEFA Nāciju līgas turnīram Latvijas futbola izlase ir spērusi lielu soli uz priekšu un ir progresējusi, uzskata komandas kapteinis un pamatvārtsargs Andris Vaņins.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas futbolisti pirmdien UEFA Nāciju līgas mačā izbraukumā nospēlēja 0:0 ar Andoru, savā D divīzijas grupā paliekot trešajā vietā. Tiesa, jau no 38.minūtes Latvija spēlēja mazākumā, jo sarkano kartīti par nesportisku uzvedību nopelnīja Valērijs Šabala.

"Uz Andoru braucām ar domu izcīnīt uzvaru. Smagi strādājām, tāpēc gribējās gūt panākumu vismaz pēdējā spēlē," pēc mača sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica Vaņins. "Pret Andoru teju pusotru puslaiku spēlējām mazākumā, bet otrajā puslaikā mums bija tikai divi labi momenti, lai gūtu vārtus. Kopumā ar Andoru neesam vienā līmenī, mēs esam spēcīgāki. Spēle to parāda - vairāk kontrolējam bumbu un mums ir vārtu gūšanas momenti. Tā gadās, ka bumba neiet vārtos un tiek pieļautas kļūdas. Līdz ar to rezultāts ir 0:0."

Vaņins sacīja, ka palikšana mazākumā bija liels mīnuss, tomēr par spīti tam komanda tik un tā centusies gūt vārtus.

"Protams, šis cikls mums nebija tas labākais, jo neizcīnījām nevienu uzvaru, kaut arī bijām ļoti tuvu panākumiem pret Kazahstānu un Andoru. Kaut kur pietrūka veiksmes. Domāju, esam progresējuši. Ir sperts liels solis uz priekšu, jo tagad spēlējam daudz labāk, spējam kontrolēt spēli un bumbu. Cenšamies kaut ko izveidot, nevis tikai sist bumbu uz priekšu un aizķerties," labās puses uzsvēra Vaņins. "Jā, rezultāta nav, bet kā komanda mēs progresējam."

Apakšgrupā ar 16 punktiem sešās spēlēs pārliecinoši uzvarēja Gruzija, kas ieguva ceļazīmi uz C divīziju, otrā ar sešiem punktiem bija Kazahstāna, kamēr Latvija un Andora iekrāja pa četriem punktiem, latviešiem tiekot pie labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības.

Arī Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra norādīja, ka komanda progresējusi.

"Var redzēt, ka esam progresējuši - sākam spēlēt uzbrukumā, mums sanāk pieturēt bumbu. Vienīgais, ka nesanāk gūt vārtus," atzina aizsargs.

"Nedaudz komandu uz leju pavilka zaudējums Gruzijā "pendeles" dēļ. Ja es būtu neitrāls cilvēks, teiktu, ka 11 metru soda sitiena tajā epizodē nebija. Abas spēles pret Andoru mums vajadzēja uzvarēt, bet ar Kazahstānu esam aptuveni viena līmeņa komandas, lai gan varbūt viņi ir nedaudz spēcīgāki, jo kazahu futbolisti ikdienā spēlē augstākā līmenī. Gribējās cīnīties par otro vietu grupā, bet tas neizdevās," pauda Dubra.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Grupu uzvarētāji katrā no divīzijām vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi