Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vaņins nostāv sausā UEFA Eiropas līgas mačā

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins ceturtdien UEFA Eiropas līgas mačā savos vārtos neielaida nevienu bumbu, bet viņa pārstāvētā Šveices pēc spēka otrās līgas komanda Zurich savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Rumānijas klubu Bukarestes Steaua. Latvijas vārtsargs šajā mačā laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Vaņinam šajā spēlē daudz darba nebija, pa īstam iesaistīties nācās vien pāris reizes, jo Bukarestes klubs bīstamus uzbrukumus nespēja izveidot. Mača 36.minūtē pēc viesu stūra sitiena vārtus centās gūt Vilfreds Moke, bet Latvijas vārtsargs ar viņa pūliņiem galā tika pārliecinoši. Savukārt neilgi pirms pirmā puslaika beigām laba izdevība gūt vārtus bija Cīrihes komandas slovēņu futbolistam Džengisam Čavuševičam, kura sitienu tieši pa vidu vārtiem tvēra Steaua"vārtsargs.

Lai gan bumbas kontrolē nedaudz lielāks pārsvars piederēja Steaua futbolistiem, Zurich biežāk apdraudēja rumāņu kluba vārtus, bet rezultāts šajā cīņā tā arī palika neatklāts.

Otrā L apakšgrupas mačā galvenā favorīte Villarreal no Spānijas savā laukumā negaidīti ar 1:2 (0:1) piekāpās Turcijas klubam Ankaras Osmanlispor.

Šīs grupas kopvērtējumā līdere tagad ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ir Osmanlispor, kamēr pa pieciem punktiem iekrājušas Villarreal un Zurich. Savukārt Steaua rēķinā ir trīs punkti.

LETA jau ziņoja, ka Zurcih pirmās kārtas spēlē viesos ar 1:2 zaudēja Villarreal, bet pēc tam savā laukumā ar 2:1 pārspēja Osmanlispor. Savukārt pirmā apļa noslēdzošajā mačā Šveices klubs pašās dueļa beigās izbraukumā tika pie viena punkta un nospēlēja 1:1 ar Steaua.

Apakšgrupu turnīrs ilgs līdz decembrim, komandām izspēlējot divu apļu turnīru. Grupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs 1/16 finālā, kur tām pievienosies UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra grupu trešās vietas ieguvējas.

Vaņina pārstāvētā Zurich patlaban spēlē Šveices pēc spēka otrajā cīņā un UEFA Eiropas līgas turnīrā iekļuva, pateicoties uzvarai Šveices kausā. Nacionālajā čempionātā tā šosezon cīnās bez zaudējumiem, 11 mačos tiekot pie astoņām uzvarām un trīs spēles noslēdzot neizšķirti.

Vaņins UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēlē otro sezonu pēc kārtas - pērn viņš citu Šveices komandu Sion aizveda līdz sacensību 1/16 finālam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi