Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vēlreiz ar seju dubļos

Rezultāts labāks, sniegums – sliktāks. Latvijas futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Fēru salās cīnījās neizšķirti 0:0.

Atšķirībā no abu komandu pirmās tikšanās reizes pirms gada Rīgā, kad ar 2:0 pārāki bija salinieki, šoreiz Latvija acīmredzami zaudēja arī spēles kvalitātē. Pretinieku komandā puse spēlētāju ikdienā strādā algotu darbu ārpus futbola, bet mūsu futbolisti un izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs spiesti godīgi atzīt, ka punkts ir izcīnīts.

"Esmu sarūgtināts. Šis mums ir slikts rezultāts. Labi gan, ka aizsardzībā nospēlējām uz nulli. Taču kopumā ir sarūgtinājums," Vitālijs Maksimenko pēc spēles atzina, ka deviņu zaudējumu sērijas pārtraukšana šoreiz nav sagādājusi nekādu prieku. Acīmredzot neizšķirts ar šādu sniegumu pret Fēru salām pielīdzināms bezzobainam zaudējumam pret favorītu.

Dienu pirms spēles Fēru salu izlases vārtsargs Gunars Nīlsens par mača favorītu uzskatīja Latviju, paredzot, ka viesi presingos jau no pirmajām minūtēm, mēģinot revanšēties par 0:2 neveiksmi Rīgā. Tomēr tieši mājinieki diktēja notikumus laukumā. Fēru salu izlase aizvada vislabāko ciklu vēsturē, un nesenie panākumi pozitīvi ietekmējuši arī līdzjutēju skaitu tribīnēs. Pat tie uzrunātie Touršhavnas iedzīvotāji, kuriem futbols nepatīk, zināja, ka sestdien viņu valstsvienībai gaidāms lielās iespējas mačs ar Latviju, jo televīzijā spēles tiek reklamētas plaši.

Futbols vispār ir neapšaubāmi populārākais sporta veids Fēru salās, kurās dzīvo tikai 50 tūkstoši iedzīvotāju. Katrā miestā ir lielie mākslīgā seguma laukumi ar apgaismojumu, ielās var redzēt daudz puišu un meiteņu savu klubu sporta tērpos. Valstī ik gadu dzimst ap septiņsimt iedzīvotāju, un no daža gadagājuma ar futbolu nodarbojas četrsimt bērnu. Futbols tur tiek uzskatīts par vislabāk piemēroto sporta veidu solīdās infrastruktūras un klimata dēļ. Vidējā temperatūra ziemā Fēru salās ir ap pieciem grādiem, vasarā – līdz 13 grādiem, un tas ļauj spēlēt futbolu lietainajās salās visu gadu. Arī fanot fērieši prot ne sliktāk kā nu jau Eiropas mērogā par slaveniem līdzjutējiem kļuvušie islandieši. Jau pāris stundu pirms spēles fanu sektora pārstāvji pie stadiona ieejas izkrāso sejas un iesilda balsis. Spēles laikā izlases kreklos tērpto fanu armija diriģē visu tribīņu kori.

Iespējams, pēdējo spēli valstsvienībā aizvadīja ilggadējais kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš nopelnīja dzelteno kartīti un tāpēc būs spiests izlaist nākamo maču 10. oktobrī ar Andoru. Touršhavnā kapteinis ļāva vaļu emocijām, pametot laukumu, acīmredzot apzinādamies, ka tā bija viņa pēdējā oficiālā spēle izlasē. No komentāriem par spēli viņš šoreiz atturējās.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 9. oktobra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi