Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vindava azartspēļu ēnā

Uz aizdomu pamata par dažu komandas spēlētāju norunu piedalīties naudas totalizatorā no Ventspils futbola kluba Vindava galvenā trenera amata atstādināts Andrejs Lapsa. Pret viņu un dažiem spēlētājiem sākta dienesta izmeklēšana, pirmdien Dienai apstiprināja kluba izpilddirektors Aleksejs Ivanovs.

"Līdz izmeklēšanas beigām šo spēlētāju uzvārdi netiks izpausti, bet viņu vainas gadījumā tiks veikti visstingrākie disciplinārie pasākumi," vēstīts kluba paziņojumā. "Komanda un kluba Vindava vadība atvainojas līdzjutējiem par iespējamo atsevišķu spēlētāju nesportisko uzvedību. Vadība sola veikt nepieciešamos pasākumus, lai aizdomas par negodīgu spēli nevienam nerastos." Aizdomas raisījušas divas pēdējās Vindavas spēles ar Blāzmu (1:2) un Olimps/ASK (1:5), pavēstīja Aleksejs Ivanovs. "Lapsa ir uz laiku atstādināts, jo ir atbildīgs par to, kas notiek komandā. Vai vēl būs galvenais, nevaru atbildēt. Būs iekšējā izmeklēšana," Ivanovs nevarēja konkretizēt, cik ilgi tā varētu notikt, jo "ar ko tādu saskaros pirmo reizi". Vindavas sporta direktors Mihails Kopča atzina, ka "pie rokas neviens nav pieķerts. No 25 spēlētājiem dažiem šķita, ka var citādi. Prieks, ka godīgo tomēr ir vairāk". Konkretizēt Kopča atteicās, vien piebilda: "Bija grupa, kas piedāvāja citiem, taču citi nepiekrita. Cik ir "daži", to es neatklāšu." Runa esot par mēnesi vecu LMT Virslīgas spēli. Kopča norādīja, ka Lapsu nevaino totalizatoros, bet faktā, ka laikus neziņoja par aizdomīgu spēlētāju rīcību. Līgumā rak­stīts, ka saistība ar totalizatoriem ir pārkāpums un šādai rīcībai seko diskvalifikācija. Andrejs Lapsa par atstādināšanu ir, maigi sakot, pārsteigts: "Nesaprotams lēmums. Zinu, ka komandā apvaino grupu spēlētāju saistībā ar totalizatoriem. Labprāt uzklausītu konkrētus faktus, nevis stulbus apvainojumus. Nekad neesmu spēlējis totalizatoros un nekad arī nespēlēšu. Man nav faktu, ka būtu spēlējis kāds no futbolistiem. Nešķiet loģiski, ka kāds apzināti zaudētu spēli 1:5. Tad drīzāk ar minimālu starpību, lai nebūtu aizdomas. Pārdzīvoju esošo situāciju, taču sirdsapziņa man ir tīra." Lapsa izteica minējumu, ka šie notikumi rada aizdomas, ka šādā veidā kāds kādu grib novākt no ceļa. Iztirzājums nesekoja. Viens no futbolistiem, kurš piedalījās spēlēs ar Blāzmu un Olimps, bet nebija pieteikumā pēdējā spēlē pret FK Jūrmala, bija pussargs Andris Kuvšinovs. "Nekas pozitīvs tas nav," Andri sarūgtina negatīvā informācija par klubu. "Neesmu spēlējis totalizatorā. Visa karjera vēl priekšā." Runājot par zaudējumu olimpam, viņš norādīja, ka "ne katru dienu spēle iet. Tā bija ļoti neveiksmīga". LFF gaida paskaidrojumu no Vindavas un sola notikušo izmeklēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi