Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zeltu noformē patstāvīgi

Spartaks Jūrmala apspēlē Liepāju/Mogo un otro gadu pēc kārtas triumfē Latvijas virslīgā.

Čempionu uzvara Jūrmalā, dramatiska atspēlēšanās Skonto stadionā un bumeranga tipa revanšs Arkādijas stadionā ar Kurzemes klubu kūleni tabulā – notikumiem bagāta bijusi aizvadītā SynotTip virslīgas 27. spēļu kārta. Visām trim spēlēm notiekot vienlaikus, Spartaks Jūrmala nepaļāvās uz vienīgā konkurenta RFS neveiksmi un neatstāja savu likteni oponentu rokās – jūrmalnieki paši ar 2:0 mājās apspēlēja 2015. gada čempionu Liepāju/Mogo un nodrošināja sev čempiona titula nosargāšanu.

Pirmssezonas prognozēs starp sešiem titula pretendentiem reti kurš uzdrošinājās pagājušā gada čempionu Spartaks Jūrmala minēt favorītu skaitā. Kā gan citādi, ja gandrīz visu pirmssezonas posmu komanda aizvadīja bez galvenā trenera un nespēja uzvarēt nevienā pārbaudes spēlē ne Ziemas kausā, ne ārzemju treniņnometnes laikā. Arī komandas kapteinis un no šīs sezonas arī kluba direktors vienā personā Edgars Gauračs neslēpa, ka ziemā par gaidāmo sezonu bijušas lielas bažas. Tomēr poļu speciālists Mareks Zubs, pārņemot komandas vadības grožus praktiski tikai nedēļu pirms čempionāta sākuma, prata izveidot kolektīvu laukumā un ģērbtuvēs – pēc neveiksmes pirmajā kārtā pret RFS (1:2) sekoja 14 spēļu sērija bez zaudējuma. Ne velti komandas pašreizējais galvenais treneris lietuvietis Vlads Urbons (jau trešais klubam šosezon) pēc čempionu titula izcīnīšanas neaizmirsa izteikt pateicību arī Zubam un klubā īsāku laika periodu nostrādājušajam slovākam Jozefam Vukusičam.

"Tie ir īsti svētki. Titulu nosargāt ir divreiz grūtāk nekā to izcīnīt pirmo reizi. Tādā konkurencē kļūt par čempioniem ir liels sasniegums," Lietuvas speciālists sacīja par komandu, kurai lielākā daļa vietējo futbola ekspertu pirms sezonas paredzēja cīņu par 5.–6. vietu.

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi