Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Ziema" ap Rīgu

Turpinām iepazīstināt ar Latvijas futbola virslīgas klubu gaitām starpsezonā - gatavošanos jaunajai sezonai un iespējamajām pārmaiņām sastāvos.

Bronzas ieguvējs pērn Rīgas Skonto kopā pulcējas pirmdien Ķeizarmežā. Krasas izmaiņas sastāvā, visticamāk, nebūs, ja vien par tām neuzskata kārtējo iesaukumu no "jaunākā brāļa" Olimpa/ASK — vārtsargs Vitālijs Meļņičenko, kurš līdzīgi kā pussargs Aleksandrs Fertovs bija Skonto pieteikumā jau pagājušās sezonas startā, kā arī aizsargs Kaspars Dubra un uzbrucēji Danils Turkovs un Alans Siņeļņikovs, kurš nupat, decembrī, saņēma balvu kā labākais jaunatnes futbolists. Kas vēl attiecas uz Olimpu/ASK — tam jau pilnībā nogriezts Aizsardzības ministrijas finansējums, atklāja kluba prezidents Raimonds Laizāns. Cerība uz to būs vienīgi, ja klubs spēlēs Virslīgā.

Jau pēc iepriekšējās sezonas par spēlētāja karjeras beigām pavēstīja Skonto uzbrucējs Marians Pahars, bet pussargs Vitālijs Astafjevs būšot spēlējošais treneris Olimpa/ASK (15.janvārī Futbola federācija lems par LMT Virslīgas dalībniekiem. Iespējams, starp tiem būs no līgas izkritušais Olimps/ASK).

Tikmēr pieklusušas runas par pussargu Aleksandra Cauņas un Alekseja Višņakova pārcelšanos attiecīgi uz Angliju un Serbiju. Iespējams, aktivitāte uzplaiksnīs šomēnes, jo aiz robežām sācies pāreju laiks. Skonto joprojām neesot saņēmis naudu par izīrētā Viktora Moroza spēlēšanu Sofijas CSKA. Iespējams, arī tāpēc grūtajos laikos rīdzinieki nav saņēmuši visu algu pa aizvadīto sezonu. Nešaubos, ka kluba un arī LFF prezidents Guntis Indriksons neatļausies tādu cūcību kā FK Rīga vadība, kas spēlētājus vazāja aiz deguna visu sezonu un beigās nesamaksāja.

FK Rīga frontē bez pārmaiņām — rit maksātnespējas process. Vien vadībai ar to papīru sagādi ir kā ir.

Maksātnespējas process arī FK Jūrmala. Taču par 80% varot būt droši, ka nākamgad Jūrmalā tomēr būs Virslīgas klubs, uzskata treneris Vladimirs Babičevs. Skaidrība par finansēm būšot divu nedēļu laikā. Babičevs tic, ka izdosies saglabāt bankrotējušā FK Jūrmala kodolu. Vien atklāts jautājums, ko drīkst un nedrīkst uz vairs neeksistējošas komandas lauriem.

Daugavpils nesteidzas

Daugavpils klubā Dinaburg, kas pērn LMT Virslīgā sezonas lielāko daļu uzturēja aktualitāti cīņā par vietu labāko trijniekā, svaigākās vēsmas ir trenera Tamaza Pertija gūtās emocijas pieredzes braucienā uz Milānu. Saruna ar titulētā AC Milan titulēto galveno treneri Karlo Ančeloti bijusi kas īpašs, tāpēc šosezon varētu sagaidīt jaunas ievirzes Dinaburg spēlē.

Klubs treniņus ar pašmāju spēlētājiem atsāka 20.decembrī, bet leģionāri pievienojās pēc gadu mijas. Līdzīgi kā lielākajai daļai Virslīgas klubu — vēl nav atbilžu uz visiem jautājumiem par finansiālajām iespējām. Līdzīgs noskaņojums otrā pilsētas komandā Daugava, tāpēc, iespējams, ka Daugavpilī neredzēsim baltkrievu Nikolaju Rindjuku, kurš metot acis dzimtenes virzienā.

Daugavas treniņi ar pilnu jaudu sāksies janvāra vidū, kas gan nenozīmē, ka līdz tam nekas netiek darīts. Vismaz punkti uz i attiecībā uz pagājušo sezonu ir salikti. Komandas līdzjutēju balsojumā noskaidrots labākais. Aptaujā uzvarēja Pāvels Davidovs, kurš bija galvenais varonis Latvijas kausa izcīņas finālā, atvairot divus sitienus no 11 metru atzīmes.

Lejasgals neguļ

Ventspils Vindava un Rēzeknes Blāzma pirmā sezonas sapulce būs šonedēļ, tāpēc jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Vismaz Rēzeknē komandas kodols, visticamāk, saglabāsies. Ja tā būs, tad varēs izvirzīt augstākus mērķus nekā tikai vietas saglabāšana Virslīgā, norādīja galvenais treneris Žanis Ārmanis. Debijai Virslīgā briest arī 1.līgas čempionāta uzvarētāji Rīgas Daugava futbolisti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Saistītie raksti


= FK Ventspils un Liepājas metalurgs jau skaidri iezīmējuši sastāva kontūras

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi