Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zviedrijas futbolisti neticami atspēlējas no 0:4 pret spēcīgo Vāciju

Teju neticamu izglābšanos otrdien Berlīne paveica Zviedrijas futbola izlase. Spēles 56.minūtē laukuma saimnieki vācieši Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē bija izvirzījušies vadībā ar 4:0, tomēr atlikušajā laikā zviedri paspēja rezultātu izlīdzināt.

Pirmos vārtus Zviedrija guva 62.minūtē, kad precīzs bija tās uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs. Vēl pēc divām minūtēm izcēlās Mīkaels Lustigs, 76.minūtē rezultātu līdz minimumam samazināja Jūhans Elmanders, bet izlīdzinājumu kompensācijas laika trešajā minūtē panāca Rasmuss Elms.

Citās šīs grupas spēlēs Īrija izbraukumā ar 4:1 (0:0) pieveica Farēru salas, bet Austrija, pateicoties Marka Janko diviem gūtajiem vārtiem, ar 4:0 (1:0) pārspēja Kazahstānu.

Kopvērtējumā pēc četrām kārtām Vācijai ir desmit punkti, tai ar septiņiem punktiem seko Zviedrija, bet par punktu mazāk ir Īrijai.

Ne mazāk dramatiska bija cīņa Madridē, kurā pašreizējā pasaules un Eiropas čempionvienība Spānija izlaida uzvaru pār Franciju, cīnoties neizšķirti 1:1 (1:0).

Spāņus pirmajā puslaikā vadībā izvirzīja Serhio Ramoss, un jau pirmajā puslaikā viņiem bija iespēja pārsvaru arī dubultot, tomēr Fransesks Favregass nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Otrajā puslaikā pārsvars piederēja Francijai un tas rezultātā vainagojās pašā pēdējā mača uzbrukumā - kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc Franka Riberī piespēles ar galvu vārtus guva Olivjē Žirū.

Šī salīdzinošā neveiksme gan neliedza Spānijai līdz 25 mačiem pagarināt bez zaudējumu sēriju oficiālās cīņās.

Paralēli vēl vienā I grupas mačā Baltkrievija ar 2:0 (2:0) pieveica Gruziju.

Kopvērtējumā tagad Spānijai un Francijai ir pa trim punktiem septiņos mačos, bet trešā ar četriem punktiem četrās cīņās ir Gruzija.

Skandalozu slavu ieguvis arī šī gada Eiropas čempionāta centrālajā stadionā Varšavā paredzētais mačs starp Angliju un Poliju, kas otrdien tā arī netika aizvadīts. Spēcīga lietus un pārplūduša laukuma dēļ cīņa sākotnēji tika pārcelta par pāris stundām, bet vēlāk tika nolemts, ka to aizvadīs trešdien plkst.18 pēc Latvijas laika, turklāt tā risināsies Plockas pilsētā.

Zīmīgi, ka stadionam bija iespējams aizvērt jumtu, bet tas tā arī netika paveikts.

Pārsteidzoši noslēdzās arī vēl viena H grupas spēle, kurā Ukraina savā laukumā salīdzinoši negaidīti ar 0:1 (0:1) piekāpās Melnkalnei. Vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Dežans Damjanovičs.

Savukārt vēl vienā mačā Moldova ar 2:0 (0:0) uzveica Sanmarīno.

Kopvērtējumā tagad Anglijai un Melnkalnei ir pa septiņiem punktiem trijos mačos, bet tām ar četriem punktiem seko Polija un Moldova, kas aizvadījušas attiecīgi divas un četras cīņas. Savukārt vienai no potenciālajām grupas favorītēm Ukrainai, ko gan nomocījušas problēmas ar galveno treneri, ir vien divi punkti trijās cīņās.

No kārtējās pārsteidzošās neveiksmes F apakšgrupā izdevās paglābties Krievijai, kas ar 1:0 (0:0) savā laukumā uzvarēja Azerbaidžānu. Vienīgos vārtus vien 84.minūtē guva Romāns Širokovs, realizējot 11 metru soda sitienu.

Punktus šajā grupā zaudēja Portugāles izlase, kas nospēlēja 1:1 (0:1) ar Ziemeļīriju, neizšķirtu izraujot 79.minūtē, kad precīzs bija Elders Poštiga.

Līdz ar to neveiksmīgi savu simto spēli Portugāles izlasē aizvadīja Krištianu Ronaldu. Jāpiebilst, ka Ziemeļīrija FIFA rangā šobrīd atrodas vien 117.pozīcijā.

Savukārt Izraēla ar 3:0 (2:0) pārspēja Luksemburgu.

Kopvērtējumā Krievijas kontā ir 12 punkti četrās cīņās, bet pa septiņiem punktiem izcīnījušas Izraēla un Portugāle.

A apakšgrupā uzvaras mājas spēlēs izcīnīja Beļģija, Horvātija un Maķedonija.

Beļģijas futbola izlase guva divus vārtus trīs minūšu laikā un ar 2:0 (2:0) pieveica pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo Skotiju. Horvātija ar 2:0 (1:0) bija pārāka pār Velsu, bet Maķedonija ar 1:0 (0:0) pārspēja Serbiju.

Grupas līderpozīcijā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Beļģija, kas, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, apsteidz Horvātiju. Savukārt pa četriem punktiem ir Maķedonijas un Serbijas komandām.

Pie uzvaras tika viena no spēcīgākajām Eiropas komandām Itālija, kas ar 3:1 (2:0) savā laukumā pieveica Dāniju.

Vēl vienā mačā, kas bija ļoti svarīgs duelī par otro vietu apakšgrupā, Čehija nospēlēja 0:0 (0:0) ar Bulgāriju.

Kopvērtējumā pēc četrām kārtām Itālijai ir desmit punkti, bet tai ar attiecīgi sešiem un pieciem punktiem seko Bulgārija un Čehija, kas gan aizvadījusi vien trīs cīņas.

D grupā pie pirmajiem punktiem kvalifikācijas ciklā tika Igaunijas izlase, kas, pateicoties Andresa Opera sitienam, ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Andoru.

Vēl Nīderlande ar 4:1 (3:1) izbraukumā pārliecinoši pieveica Rumāniju, tiekot pie ceturtā panākuma četros mačos, bet Ungārijas valstsvienība ar 3:1 (1:1) uzvarēja Turciju.

Kopvērtējumā Nīderlande ar 12 punktiem četros mačos ir pirmā. Tai ar deviņiem punktiem seko Ungārija un Rumānija, bet Turcijas un Igaunijas kontā ir pa trim punktiem.

Tikmēr E grupā Norvēģija ar 3:1 (1:1) pieveica Kipru, kas gan spēja vadībā izvirzīties pirmā, Šveice ar 2:0 (0:0) pārspēja Islandi, bet Albānija ar 1:0 (1:0) uzvarēja Slovēniju.

Pēc četrām kārtām pirmā ar desmit punktiem ir Šveice, Norvēģija tikusi pie septiņiem punktiem, bet par vietu Pasaules kausa finālturnīrā reāli cīnās arī Islande un Albānija, kurām ir pa sešiem punktiem.

Kā ziņots, Latvijas izlase G apakšgrupas mačā ar 2:0 (1:0) pieveica Lihtenšteinu, tiekot pie pirmajiem punktiem atlases ciklā.

Citos mačos Grieķija izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Slovākiju, vienīgos vārtus gūstot Dimitrim Salpingidim.

Savukārt Bosnija un Hercegovina jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 3:0 (3:0) pārspēja Lietuvu. Precīzi bija slavenie Vedads Ibiševičs, Edins Džeko un Miralems Pjaničs.

Grupas kopvērtējumā tagad bosniešiem un grieķiem ir pa desmit punktiem, Slovākijas kontā ir septiņi punkti, Lietuva izcīnījusi četrus punktus, tai ar trim punktiem seko Latvija, bet Lihtenšteina cietusi tikai zaudējumus.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi