Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Blue Jackets aizmaina arī komandas kapteini Folinjo; Penguins iegūst uzbrucēju Kārteru

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas Blue Jackets svētdien maiņas darījumā atvadījās no sava ilggadējā kapteiņa Nika Folinjo, kamēr uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins savā īpašumā ieguva Džefu Kārteru.

Pirms tam pagājušajā nedēļā "Blue Jackets" maiņas darījumos atvadījās no uzbrucēja Railija Neša un aizsarga Deivida Savāra, bet svētdien komanda šķīrās arī no Folinjo.

"Blue Jackets" ieguva šī gada drafta pirmās kārtas izvēli un nākamā gada drafta ceturtās kārtas izvēli, kamēr Toronto "Maple Leafs" bez Folinjo ieguva arī Rūdolfa Balcera pārstāvētās Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Stefanu Noesenu.

33 gadus vecais Folinjo bija "Blue Jackets" kapteinis sesto sezonu pēc kārtas.

Viņa pārcelšanās uz "Maple Leafs" nedaudz iekavēsies, jo komanda šosezon spēlē tikai Kanādā un hokejistam vajadzēs ievērot septiņu dienu pašizolāciju.

Šosezon Folinjo laukumā devies 42 spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš NHL piedalījies 950 regulārā čempionāta spēlēs, kurās atzīmējies ar 203 gūtiem vārtiem un 279 rezultatīvām piespēlēm.

NHL amerikāņu uzbrucējs debitēja 2007./2008.gada sezonā, tobrīd pārstāvot Otavas "Seantors". Kolumbusā viņš spēlēja kopš 2012.gada.

Vasarā Folinjo kļūs par brīvo aģentu, līdz ar to ir iespējama viņa atgriešanās "Blue Jackets" vienībā.

Arī iepriekšējās nedēļas pārējos divos darījumos "Blue Jackets" ieguva nākotnes draftu izvēles. Kolumbusas vienība, kuras paspārnē ir arī latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, Centrālajā divīzijā ieņem septīto vietu, bet "play-off" zona ir deviņu punktu attālumā. Pēc pēdējiem maiņas darījumiem noprotams, ka komanda izkārusi balto karogu cīņā par ceļazīmi uz šīs sezonas Stenlija kausa izcīņu un cer pastiprināt sastāvu turpmāko gadu draftos.

Tikmēr "Penguins" ieguvusi 36 gadus veco Kārteru, viņa iepriekš pārstāvētajai Losandželosas "Kings" saņemot 2022. un 2023.gada draftu izvēles. 

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Kārters šosezon 40 mačos guvis astoņus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles. Pārstāvot "Kings", "Blue Jackets" un Filadelfijas "Flyers" komandas, viņš piedalījies 1080 regulārā čempionāta mačos, kuros guvis 390 vārtus un veicis 361 rezultatīvu piespēli.

Kanādietis NHL aizvada savu 16.sezonu, bet "Kings" komandā viņš spēlēja pēdējos deviņus gadus.

Savukārt pirmdien ievērojamu maiņas darījumu veica arī latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas no Bostonas "Bruins" ieguva Andersu Bjorku un 2021.gada drafta otrās kārtas izvēli. Pretējā virzienā devās Teilors Hols un Kērtiss Lazārs.

24 gadus vecais Bjorks šosezon 30 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, kas ir pieticīgāks sniegums nekā iepriekšējā sezonā, kad zviedru izcelsmes amerikānis 58 mačos guva deviņus vārtus un desmit reizes rezultatīvi piespēlēja. Kopumā NHL viņam aiz muguras ir 138 spēles, kurās gūti 16 vārti un veiktas 23 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" starpsezonā piesaistīja Holu, liekot uz viņu lielas cerības, taču viņš šosezon 37 spēlēs guvis tikai divus vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles. Lazārs pēdējās divās sezonās 71 duelī guvis desmit vārtus un deviņreiz rezultatīvi piespēlējis.

NHL tirgus noslēgsies pirmdien plkst.22 pēc Latvijas laika.

Papildināta visa ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi