Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Blue Jackets: Kivlenieks vienmēr lika cilvēkiem smieties un allaž smaidīja

Aizsaulē aizgājušais Matīss Kivlenieks vienmēr bijis pieejams sarunai, lika apkārtējiem smieties un pats allaž staigāja ar smaidu uz lūpām, trešdien notikušajā preses konferencē atklāja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas Blue Jackets Hokeja operāciju prezidents Džons Deividsons.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju sasniedza ziņas par hokeja vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka nāvi.

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmā spēlējušais Kivlenieks no dzīves ir atvadījies 24 gadu vecumā.

Sākotnēji komanda izplatīja paziņojumu, kurā atklāja, ka vārtsargs dzīvību zaudējis pēc kritiena uz betona seguma, gūdams galvas traumu. Vēlāk noskaidrojās, ka Kivlenieks un arī viņa komandas biedrs Elvis Merzļikins bijuši viesi vārtsarga trenera Menija Legasa meitas Sabrīnas kāzās Novajā - netālu no Detroitas.

Svinībās tika izmantota pirotehnika, kuras viens no lādiņiem trāpīja burbuļvannā sēdošajam Kivleniekam. Pēcāk autopsijas slēdziens atklāja, ka Kivlenieka nāves cēlonis ir uguņošanas lādiņa sprādziens, krūšu kurvja trauma.

"Apkārt esmu redzējis daudz bēdīgu seju," trešdien notikušajā preses konferencē teica Deividsons, kuram blakus sēdējā arī ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens. "Kivlenieks vienmēr bija pieejams sarunai. Viņš lika cilvēkiem smieties un arī pats allaž smaidīja. "Kivi" bija lieliska persona. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai sniegtu atbalstu tiem, kuriem tas vajadzīgs."

Kluba amatpersonas norādīja, ka jau ir nolīgti konsultanti, kuri ir gatavi palīdzēt ikvienam "Blue Jackets" darbiniekam.

Deividsons neslēpa, ka Kivlenieka nāve iespaidu atstājusi ne tikai uz komandas spēlētājiem, bet arī pārējiem, kuri strādā "Blue Jackets" komandā. 

Nedz Deividsons, nedz Kekalainens preses konferencē sīkāk nekomentēja vārtsarga nāves cēloni vai brīdi, kad tas noticis. 

"Par to parūpēsies policija. Šajā sakarā neko nevaru komentēt," piebilda Deividsons, kurš vairākkārt aprāvās pusvārdā, jo nespēja valdīt emocijas. "Pilnībā uzticos cilvēkiem, kuri bija pasākumā. Es to uzskatu par traģisku negadījumu, bet policija lietu izmeklēs sīkāk."

Nevienam "Blue Jackets" organizācijā nebija noslēpums, ka Kivleniekam un Legasam ir ļoti ciešas attiecības. Tāpat Kivleniekam bija ļoti ciešas attiecības ar tautieti Merzļikinu, kurš talantīgo amata brāli šovasar bija izmitinājis savā jaunajā mājā Kolumbusā. 

Savā "Instagram" kontā Merzļikins pirms divām dienām publicēja ierakstu, kurā Kivlenieku nosauc par mazo brāli un norāda, ka gan viņam, gan sievai Aleksandrai ļoti pietrūks smaidīgā "Kivi". 

Merzļikins ierakstā arī atklāj, ka abi īsi pirms traģiskā incidenta baseinā spēkojušies basketbola mačā.

Oktobrī Kivlenieks noslēdza jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar Kolumbusas "Blue Jackets".

16 gadu vecumā vārtsargs devās spēlēt uz Ziemeļameriku. Savā vienīgajā sezonā Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā Kivlenieks tika atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Nākamajā - 2017./2018.gada sezonā - viņš profesionāla hokejista gaitas uzsāka Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur debitēja Klīvlendas "Monsters" rindās.

Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā viņš laukumā devies 85 mačos, kuros caurmērā ielaidis 3,13 ripas, atvairījis 89,6% metienu un trīs reizes nostāvējis "sausā".

Kivlenieks "Blue Jackets" paspārnē nonāca 2017.gada maijā, kad ar NHL komandu parakstīja trīs gadu iesācēja līgumu.

Debiju NHL Kivlenieks piedzīvoja 2020.gada 19.janvārī, palīdzot "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru viesos, ar 2:1 pieveicot Ņujorkas "Rangers". Kivlenieks tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Karjeras laikā vārtsargs piedalījās astoņās NHL spēlēs, atvairot 89,9% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 3,09 ripas spēlēs. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Latvijas izlases rindās šā gada pasaules čempionātā Rīgā vārtsargs stājās vārtos četrās spēlēs, atvairot 92,2% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 2,18 ripas spēlē, kā arī nostāvot "sausā" meistarsacīkšu pirmajā spēlē ar Kanādu.

Ar Kivlenieku vārtos Latvijas jauniešu izlase 2014.gadā uzvarēja pasaules U-18 čempionāta pirmajā divīzijā un iekļuva elites grupā.

Gadu vēlāk ar Kivlenieku vārtos Latvija izcīnīja trešo vietu otrajā spēcīgākajā pasaules U-20 čempionāta grupā, bet 2016.gadā Kivlenieks ar komandas biedriem uzvarēja Pirmajā divīzijā, iekļūstot elites grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi