Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Daugavas stadiona ledus hallē būs Baltijā pirmais parahokejam piemērotais laukums

Daugavas stadiona ledus hallē būs Baltijā pirmais parahokejam piemērotais laukums, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Para ledus hokeja federācijas (LPLHF) ģenerālsekretārs Mareks Matisons.

Daugavas stadiona teritorijā šobrīd tiek būvēta ledus halle ar diviem laukumiem, no kuriem viens būs piemērots parahokejistiem.

Kā stāstīja Matisons, halles projekta izstrādes sākuma stadijā LPLHF vērsās pie Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ar iniciatīvu vienu no laukumiem piemērot parahokeja vajadzībām. LHF, kas projekta izstrādē piedalījās, asistējot ar savām zināšanām un ekspertīzi, LPLHF solījusi, ka darīs visu, lai viens no laukumiem tiktu piemērots parahokeja vajadzībām.

"Lai pilnvērtīgi aizvadītu parahokeja spēli, ir nepieciešami zemie un caurspīdīgie borti trīs vietās. Parahokejisti atrodas zemu virs laukuma, tāpēc Latvijā nevienā no laukumiem nevar aizvadīt nedz reitinga mačus, nedz arī draudzības spēles," stāstīja Matisons.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas parahokeja saime ir gandarīta, ka beidzot būs iespēja aizvadīt mačus savās mājās. Ledus laukuma pielāgošanā LPLHF bijusi veiksmīga sadarbība gan ar LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, gan ar Daugavas stadiona vadību.

"Dažādas nianses, piemēram, ģērbtuvju zonas un nepieciešamais durvju platums, projekta izmaksas nesadārdzina nedz no valsts budžeta, nedz no Eiropas finansējuma. Šie priekšdarbi tika veikti jau plānošanas procesā, jo pēc tam izmaiņas nebūtu iespējamas," atzīmēja Matisons.

LPLHF ģenerālsekretārs pauda cerību, ka parahokejisti treniņus jaunajā hallē varēs uzsākt vasarā, lai nākamā gada rudenī varētu piedalīsies pasaules čempionāta C divīzijas turnīrā.

Daugavas ledus halles būvniecība tika uzsākta 2020.gada sākumā un tā ekspluatācijā jānodod līdz 2021.gada martam, lai maijā to varētu izmantot pasaules čempionāta hokejā vajadzībām. Ledus halle būs divos stāvos ar kopējo platību 9526 kvadrātmetri, paredzot tajā divus ledus laukumus hokejam un dažādu disciplīnu slidošanai.

Daugavas ledus halles būvdabus veic SIA "ARMS Group" un OU "RTS Infraehitus", būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību SIA "Ozola&Bula, arhitektu birojs", būvprocesu vadību un būvuzraudzību nodrošina SIA "CMB". 

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē ietvaros. Projektu īsteno VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions. Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 eiro, tajā skaitā, ERAF finansējums 39 931 548,49 eiro, valsts budžeta finansējums 5 546 744,82 eiro, pašvaldības finansējums 1 500 000 eiro, privātais finansējums 1 725 134,98 eiro un neattiecināmās izmaksas 18 857 439,77 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi