Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Devils NHL draftā ar pirmo numuru izvēlas Hjūzu; Kako nonāk Rangers paspārnē

Ņūdžersijas Devils piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar pirmo numuru izraudzījās amerikāni Džeku Hjūzu, kamēr talantīgais soms Kāpo Kako nonāca Ņujorkas Rangers paspārnē.

18 gadus vecais Hjūzs aizvadītajā sezonā spēlēja ASV nacionālās attīstības programmas komandās, kur kopumā 74 spēlēs guva 46 vārtus un veica 114 rezultatīvas piespēles.

Viņš piedalījās arī U-18, U-20 un pieaugušo pasaules čempionātos. U-18 čempionātā uzbrucējam bija deviņi vārti un 11 piespēles, bet pārējās divās meistarsacīkstēs amerikānis iekrāja septiņas piespēles.

Tikmēr ar otro numuru izraudzītais Hjūza vienaudzis Kako aizvadītajā sezonā Turku TPS sastāvā Somijas augstākajā līgā 45 dueļos izcēlās ar 22 vārtiem un 16 piespēlēm.

Kako šosezon spēlēja U-20 un pieaugušo pasaules čempionātos, izcīnot zelta medaļas. Kako šajos turnīros iekrāja krietni labāko statistiku nekā Hjūzs, U-20 čempionātā septiņās cīņās gūstot divus vārtus un veicot piecas piespēles, bet pieaugušo meistarsacīkstēs desmit spēlēs izceļoties ar sešiem precīziem metieniem un vienu piespēli.

Savukārt ar trešo numuru Čikāgas Blackhawks izraudzījās kanādiešu uzbrucēju Kirbī Dešu.

No latviešu pārstāvētajām komandām Bufalo Sabres, kurā vairākus gadus spēlē Zemgus Girgensons, ar 19. numuru izraudzījās kanādiešu uzbrucēju Dilanu Kouzensu un ar 31. numuru paņēma amerikāņu uzbrucēju Raienu Džonsonu. Rodrigo Ābola pārstāvēta Floridas Panthers ar 13. numuru nodraftēja amerikāņu vārtsargu Spenderu Naitu, Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas Senators ar 19. numuru savā rīcībā ieguva somu aizsargu Lasi Tomsonu, bet Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins ar 21. numuru izraudzījās kanādiešu uzbrucēju Semjuelu Pulēnu.

Vankūverā notiekošā NHL drafta pārējās sešas kārtas tiks aizvadītas sestdien. Pavasarī publicētajās prognozēs neviens no Latvijas hokejistiem netika iekļauts starp drafta kandidātiem.

Papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi