Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Devils uzbrucējs Hols atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju

Ņūdžersijas Devils uzbrucējs Teilors Hols atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Hols kļuvis par pirmo Devils hokejistu, kurš saņēmis prestižo Hārta balvu.

Pašlaik 26 gadus vecais Hols aizvadītajā sezonā bija sestais rezultatīvākais spēlētājs līgā, gūstot 39 vārtus un veicot 54 rezultatīvas piespēles.

No 164 aptaujas dalībniekiem 72 Holam atvēlēja pirmo vietu. Uz balvu pretendēja arī Kolorādo Avalanche centra uzbrucējs Neitans Makinons, kurš saņēma 60 balsis, šajā pašā pozīcijā spēlējušais Anže Kopitars no Losandželosas Kings, kuram tika 11 pirmās vietas, kā arī uzbrucējs Klods Žirū no Filadelfijas 76ers, kurš saņēma par balsi mazāk.

Hols palīdzēja Devils komandai pirmo reizi kopš 2012.gada sasniegt Stenlija kausa izcīņu, kurā tika ciests zaudējums pirmajā kārtā.

"Tas nekad nav bijis mans pašmērķis [izcīnīt vērtīgākā spēlētāja balvu]. Mērķis vienmēr bijis iekļūšana izslēgšanas turnīrā un izcīnīt Stenlija kausu," pēc balvas saņemšanas teica Hols, kurš NHL aizvadījis astoņas sezonas.

Pērn par vērtīgāko tik atzīts Edmontonas Oilers zvaigzne Konors Makdeivids.

Džeimsa Norisa balva, ko iegūst labākais aizsargs, tika pasniegta Viktoram Hedmanam no Tampabejas Lightning, Vezina trofeju kā labākais vārtsargs saņēma Peka Rinne no Nešvilas Predators, kamēr par labāko debitantu tika atzīts Metjū Barzals, kurš saņēma Kaldera balvu.

Frenka Selkes balvu kā vislabāka aizsardzībā spēlējošais uzbrucējs saņēma Kopitars, bet par līgas džentlmeni tika atzīts Viljams Kārlsons, kurš tika pie Lēdijas Bingas vārdā nodēvētās balvas.

Devils uzbrucējs Braiens Boils savā īpašumā ieguva Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā. Boils, spītējot sasirgšanai ar leikēmiju, palīdzēja Ņūdžersijas komandai iekļūst Stenlija kausa izcīņā.

Par sezonas labāko treneri tika atzīts NHL debitantes Vegasas Golden Knights stūrmanis Žerārs Galāns, kurš komandu aizveda līdz Stenlija kausa finālam. Viņš saņems Džeka Edamsa balvu, bet par labāko ģenerālmenedžeri tika atzīts viņa kolēģis Džordžs Makfī.

Villija O'Rī vārdā nosaukto balvu par darbu sabiedrības labā saņēma Hamboltas Broncos junioru hokeja komandas Darsijs Haugens, kurš bija viens no 16 bojā gājušajiem aprīļa sākumā notikušajā avārijā, kurā dzīvību zaudēja arī vairāki viņa audzēkņi.

Kinga Klensija balvu par līderību laukumā un ārpus tā saņēma brāļi Henriks un Dāniels Sedīni, kuri aizvadītajā sezonā noslēdza savas karjeras NHL.

Savukārt Morisa Rišāra balvu kā regulārā čempionāta labākais vārtu guvējs saņēma Vašingtonas Capitals līderis Aleksandrs Ovečkins, Viljama Dženingsa trofeju par vismazāk ielaistajiem vārtiem saņēma Kings vārtsargs Džonatans Kviks, bet Marka Mesjē balvu par līderību hokejā un darbu sabiedrības labā saņēma Golden Knights uzbrucējs Deriks Engelands, kurš pēc traģiskās apšaudes Lasvegasā uzsāka atbalsta programmu cietušajiem.

Aizvadītajā sezonā par NHL čempioni tika kronēta Capitals, kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Golden Knighs.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi