Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dinamo atzīst Admiral pārākumu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo sestdien Tālajos Austrumos savā pēdējā sezonas izbraukuma otrajā spēlē pašā galotnē neizmantoja iespēju skaitliskajā vairākumā un piedzīvoja neveiksmi, nespēdami pirmo reizi izcīnīt trīs panākumus pēc kārtas.

Rīgas Dinamo ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) zaudēja Vladivostokas Admiral.

Vārtus Rīgas komandā guva Kārters Eštons.

Spēles ievads bija piesardzīgs abu komandu izpildījumā, bet Oskara Batņas nopelnītās divas soda minūtes pēc trim nospēlētām minūtēm, lēnām pārsvaru ļāva pārņemt mājiniekiem. Mazākumu izdevās izturēt, bet septītajā minūtē pie Aleksandra Salāka vārtiem izveidojās neliels haoss, ko gan sev par labu nespēja izmantot Admiral hokejisti. Devītajā minūtē vairākumu ieguva jau Dinamo, taču bīstamas epizodes neizdevās izveidot. Sešas minūtes līdz pirmā perioda beigām noraidījumu saņēma arī Andris Džeriņš, taču Salāks pēc 20 nospēlētām minūtēm aizvien bija nepārspēts.

Otrā perioda sākumā ripa lielākoties "bēga" gar apmalēm, bet spēlētāji tai iepakaļ. Sestajā minūtē Vitālijs Pavlovs uzbrukuma zonā pārtvēra aizsarga piespēli un īsi pēc tam jau apspēlēja vārtsargu, taču epizodi ar gūtiem vārtiem neizdevās noslēgt. Līdz pat otrās trešdaļas beigām iniciatīva piederēja Dinamo, kas vairākkārt iespieda pretiniekus aizsardzības zonā, "apšaudot" viņu vārtus ar ripām, kas gan nelidoja tīklā. Spiediens neatmaksājās, jo četras minūtes līdz perioda beigām Ņikita Korosteļevs gar laukuma sānu ieslidoja Dinamo aizsardzības zonā un ar asu metienu pārsteidza Salāku.

Noslēdzošās 20.minūtes iesākās ar zaudētiem vārtiem. Admiral hokejisti uz Dinamo zilās līnijas ieguva ripu un ātri devās uz Salāka vārtiem. Deniss Viharevs uz "ūsiņām" saņēma piespēli no partnera un ātri vien to raidīja garām Salākam. Divas minūtes vēlāk, Laura Dārziņa vadīti, "dinamieši" izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, kas gan netika izmantotas. Brīdi vēlāk pēc "netīra" spēka paņēmiena Sergejs Gimajevs izvicināja dūres ar Aleksandru Osipovu, abiem saņemot piecu minūšu sodu.

Uzreiz nākamajā iemetienā cimdus nometa Koltons Gilīss un Šons Lolands, arī viņiem saņemot pa piecām soda minūtēm. Kad spēlē bija palikušas vairs astoņas minūtes, Kristofers Berjlunds no zilās līnijas izdarīja bīstamu metienu, bet īsi pēc tam Andris Džerins centās atlēkušo ripu raidīt vārtu augšējā stūrī, taču vārtsargs pamanījās ripu tvert. Nepilnu minūti vēlāk Gints Meija izdarīja metienu uz vārtiem, bet Eštons savāca atlēkušo ripu un apslidoja vārtsargu, gūdams "Dinamo" pirmos vārtus.

Četras minūtes līdz spēles beigām rīdziniekiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet tā izskaņā viesi saņēma noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, kā rezultātā noslēdzošās mača minūtes bija jāpavada mazākumā. Admiral pēdējās minūtes acīmredzami vilka laiku un nelauzās uzbrukumā. Dinamo pēdējā pusminūtē noņēma vārtsargu, kas nesa pretēju efektu - zaudēti vārti un spēle ar rezultātu 1:3.

Ja Dinamo sestdien būtu izcīnījusi uzvaru, komandai tā būtu pirmā trīs uzvarēto spēļu sērija šajā sezonā.

Jau ziņots, ka ceturtdien rīdzinieki viesos ar 2:1 "bullīšos" uzvarēja Habarovskas Amur, svinot otro panākumu pēc kārtas. "Dinamiešiem" savā pēdējā mājas spēlē, kas tika aizvadīta pirmdien, ar 2:1 izdevās uzvarēt Austrumu konferences ceturto spēcīgāko vienību Jekaterinburgas Avtomobilist, pārtraucot 13 zaudēto spēļu sēriju. 

Dinamo šosezon 60 spēlēs izdevies gūt 99 vārtus, kas līdz šim ir sliktākais rādītājs kopš dalības KHL - 2008./09.gads. Rīdzinieki pirmo reizi izslēgšanas spēlēs neiekļuva 2012./13.gada sezonā, kad uzbrukums saražoja 109 "golus" (līdz tam sliktākais sniegums). No 2014.gada nav izdevies iekļūt "play-off" arī ar 130 un vairāk gūtiem vārtiem, taču šosezon pastāv iespēja sasniegt jaunu antirekordu - 2017./18.gada sezonā iemestas 105 ripas. 

Arī "Admiral" pirms šīs cīņas aizvadīja neveiksmīgu nogriezni, jo cietusi sešus zaudējumus pēc kārtas, četrreiz paliekot "sausā". Vladivostokas komanda divās spēlēs pēc kārtas uzvarējusi nav kopš decembra sākuma. 

Šajā izbraukumā Ģirta Ankipāna rīcībā ir sekojoši hokejisti: vārtsargi - Aleksandrs Salāks, Reinis Liepiņš; aizsargi - Uvis Balinskis, Kristofers Berjlunds, Mareks Djaloga, Sergejs Gimajevs, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Reinis Lejnieks, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Aleksandrs Protapovičs, Miķelis Rēdlihs, Kirils Sļepecs, Jānis Švanenbergs.

Savainojumu dēļ Latvijā palika vārtsargs Andrejs Makarovs, aizsargi Kristaps Zīle, Oskars Bārtulis, Metjū Majone un Nerijs Ališausks, kā arī uzbrucēji Rihards Marenis un Ņikita Setdikovs.

Tuvojoties sezonas izskaņai, traumās iepriekš bija iedzīvojušies abi vadošie vārtu vīri Makarovs un Salāks, kā rezultātā Jānis Voris aizvadīja septiņus mačus. Viņš vidēji spēlē ielaida 3,22 vārtus un atvairīja 89,3% raidījumu. Jaunais vārtsargs pēdējās nedēļās nepiedalījās komandas treniņos, jo bija apslimis.

Rīgas Dinamo ar 39 punktiem 60 mačos ieņem pirmspēdējo 11.vietu Rietumu konferencē, tāpat Admiral ar 56 punktiem 60 dueļos ir priekšpēdējā Austrumos. 

Abas komandas līdz šim KHL čempionātā tikušās 13 reizes, no kurām astoņas spēlēs uzvaras svinējuši rīdzinieki. Šosezon abi klubi tikās 25.janvārī, kad Admiral Rīgā ar 2:1 uzvarēja "bullīšos".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi