Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Dinamo izbraukumā salauž pastarīšu Avtomobilist pretestību

Divu šosezon vājāko KHL klubu spēlē uzvaru_ piektdien izdevās izcīnīt Rīgas Dinamo_ hokejistiem, kuri viesos ar 3:1 uzveica Jekaterinburgas Avtomobilist._ Divus vārtus rīdziniekiem guva Džeimijs Džonsons, bet reizi precīzi meta Mārtiņš Karsums. Līdz ar to Dinamo pārtrauca četru zaudējumu sēriju. _

Spēli Rīgas Dinamo iesāka ļoti veiksmīgi, kad jau 23.sekundē Džonsons pēc Krišjāņa Rēdliha piespēles ar plaukstas metienu pārspēja mājinieku vārtsargu Jevgēņiju Lobanovu. Ātri gūtie vārti gan negādāja par augstu spēles tempu, jo turpmākajās minūtēs abas komandas sacentās ar minimāliem agresivitātes uzplaiksnījumiem. Neliels pārsvars piederēja Dinamo, kas veica vairākus metienus pa sāncenšu vārtiem, bet astotajā minūtē Elvijs Biezais tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu par uzbrukumu spēlētājam bez ripas. Mazākumā Dinamo darbojās pārliecinoši, bet tā pašās beigās teicams pretuzbrukums padevās Džonsonam, kurš guva savus otros vārtus mačā un panāca 2:0 viesu labā.

Pēc šī pavērsiena pārsvars pārgāja laukuma saimnieku pusē, kuri īsā laikā veica trīs ļoti bīstamus metienus pa Mīkaela Telkvista sargātajiem vārtiem, tomēr Dinamo zviedru vārtsargs savus pienākumus veica nevainojami. Laukuma saimnieku dominances brīdis beidzās līdz ar noraidījumu viņu rindās, taču sekojošajā vairākumā Dinamo izveidoja tikai vienu vārtu gūšanas iespēju, kuru neizmantoja Aleksandrs Ņiživijs. Uzreiz pēc tam Dinamo divas minūtes pēc Roberta Bukarta noraidījuma spēlēja mazākumā, atkal nodemonstrējot pārliecinošu sniegumu un nosargājot savu vārtu drošību.

Otro trešdaļu Dinamo sāka ļoti aktīvi, veicot vairākus bīstamus metienus pa Avtomobilist vārtiem, bet otrajā minūtē Mārtiņš Karsums nopelnīja vairākumu Latvijas klubam. Tajā Džonsons nebija tālu no trešajiem gūtajiem vārtiem, tomēr atkal viena vīra pārsvars netika izmantots. Ceturtajā minūtē uz noraidīto soliņu devās jau Andris Džeriņš, taču arī šoreiz Dinamo aizsardzība un Telkvists bija savu uzdevumu augstumos.

Pēc atgriešanās pilnos sastāvos komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, tomēr neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, kuri atkal lika Telkvistam rīdzinieku vārtos demonstrēt visu savu meistarību. Klusuma brīdi spēles gaitā pārtrauca Gints Meija, kurš ar savu aktīvo darbību viesiem deva iespēju divas minūtes spēlēt vairākumā. Arī šoreiz ievērības cienīgas epizodes pie Avtomobilist vārtiem neradās, un rezultāts šajā trešdaļā palika nemainīgs.

Trešās trešdaļas trešajā minūtē Dinamo tika pie kārtējās iespējas spēlēt vairākumā, tomēr jau pēc astoņām sekundēm noraidīts tika arī Matjē Karls. Spēlējot četratā pret četriem pretiniekiem, viesi ļāva Avtomobilist vienus vārtus atgūt, kad no zilās līnijas raidītu ripu Telkvista sargātajos vārtos pārvirzīja Krjukovs. Neilgi pēc vārtu zaudēšanas un atgriešanās pilnos sastāvos nevainīgā situācijā pie noraidījuma tika Džonsons, tomēr Dinamo mazākums atkal bija savu uzdevumu augstumos. Uzreiz pēc tā beigām laukuma saimniekiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču tā palika neizmantota.

Spēles turpinājumā pārsvars piederēja mājiniekiem, kuri pilnībā bija pārņēmuši iniciatīvu savās rokās. Dinamo ilgstoši bija spiesti visu savu uzmanību koncentrēt spēlei aizsardzībā, ko paveica nekļūdīgi, bet trīs minūtes pirms spēles beigām pēc Ņiživija piespēles 3:1 panāca Karsums. Pēdējā minūtē laukuma saimnieki lūkoja atspēlēties, vārtsargu nomainot pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas rezultātu nedeva.

Ar 32 punktiem 33 spēlēs rīdzinieki pakāpās uz 13.vietu Rietumu konferencē.

Dinamo šo izbraukuma sēriju sāka pirmdien Čeļabinskā (1:3), bet trešdien cieta pamatīgu sagrāvi Magņitogorskā (2:7). Pēc mača ar Avtomobilist vēl priekšā viesošanās Minskā svētdien, bet tad sāksies decembra starptautisko spēļu pārtraukums.

Treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus; izmaiņas skāra aizsardzības līniju, kurā tika mainīti visi aizsargu pāri. Spēlēja Rodrigo Laviņš, bet īsi pirms spēles Kristaps Sotnieks ir aizstāja saslimušo Arvīdu Reķi. Vārtus sargāja Mikaēls Tellkvists.

KHL regulārais čempionāts. 212.gada 7.decembris. Jekaterinburga, Uraļec arēna.

Jekaterinburgas Avtomobilist - Rīgas Dinamo 1:3 (0:2; 0:0; 1:1)

Vārti: 00:23 Džonsons (K.Rēdlihs) 0:1; 9:34 Džonsons (Šehura, maz.) 0:2; 44:23 Krjukovs (Sazonovs, Stupins) 1:2; 57:06 Karsums (Ņiživijs, Daugaviņš) 1:3;

Vārtsargi: Jevgēņijs Lobanovs - Mikaēls Telkvists

Metieni: 22-22

Soda minūtes: 8-10

Skatītāji: 3150

Dinamo: Telkvists (Jučers); Galviņš - K.Rēdlihs, Karls - Sotnieks, Porejs  - Laviņš; Karsums - Daugaviņš - Ņiživijs,  Šehura - Džonsons - Žirū, Bukarts - Džeriņš - Meija, Ivanāns - Pavlov - Biezais, Bičevskis


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.Dinamo M 73 (33)*
2.Lokomotiv 64 (33)*
3.SKA 67 (32)
4.CSKA 62 (33)
5.Severstaļ 48 (33)
6.Lev 47 (32)
7.Slovan 47 (32)

8.Donbass 46 (34)

9.Torpedo 43 (32)
10.Dinamo Mn 38 (33)
11.Vitjaz 38 (33)
12.Atlant 37 (33)
13.Dinamo R 32 (33)
14.Spartak  32 (33)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Dinamo decembrī

03.12 Čeļabinskā ar Traktor 1:3
05.12 Magņitogorskā ar Metallurg 2:7
07.12 Jekaterinburgā ar Avtomobilist 3:1
09.12 Minskā ar Dinamo Mn
19.12 Rīgā ar Baris
22.12 Rīgā ar Avangard
24.12 Rīgā ar Jugra
27.12 Čerepoveca ar Severstaļ
29.12 Čehovā ar Vitjaz

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi