Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Dinamo papildlaikā salauž Čehovas Vitjaz pretestību

Rīgas Dinamo hokejisti piektdienas vakarā ar uzvaru sāka trīs mājas spēļu sēriju - 2:1 papildlaikā pret Čehovas Vitjaz. Vārtus mājiniekiem guva Metjū Karls un Mārtiņš Karsums, bet spēles trešajā periodā, nomainot vīrusa nomocīto Mikaelu Telkvistu, KHL debitēja jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis. Viņš kopumā atvairīja 12 no 13_ Vitjaz _metieniem, vienīgo ripu ielaižot pusotru minūti pirms pamatlaika beigām.

Salīdzinot ar iepriekšējo maču Doņeckā, Dinamo sastāvā bija gana daudz izmaiņu.  Vārtos Māra Jučera vietā stājās Mikaels Telkvsits, bet viņa dublieris bija jaunais Kristers Gudļevskis. Pirmo reizi šosezon spēlei pieteikts aizsargs Rodrigo Laviņš, kurš Arvīda Reķa vietā darbojās trešajā pārī kopā ar Kristapu Sotnieku, bet Jēkabs Rēdlihs bija pieteikts kā septītais aizsargs. Tāpat pieteikumā atgriezās jaunais uzbrucējs Miks Lipsbergs. Savukārt abās vadošajās maiņās notika uzbrucēju rotācija - vietām samainīti komandas labākie vārtu guvēji Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Žirū.

Viesi varēja atklāt mača rezultātu jau pirmajā uzbrukumā, jo aizsardzībā visai haotiski nospēlēja rīdzinieki. Vitjaz trešdaļas pirmajā daļā piederēja pārsvars, vienubrīd mājinieki pat tika iespiesti savā zonā. Dinamo labā vārtus varēja gūt Gints Meija, taču izgājienā pret vārtsargu neizdevās savaldīt ripu un patraucēja arī aizsargs. Brīdi vēlāk pirmo vairākumu ieguva mājinieki, kad divu minūšu noraidījumu saņēma Romans Kudinovs. Vitjaz mazākumā noraidījās vēlreiz, taču Dinamo arī piecatā pret trim nespēja pārspēt Ivanu Kasutinu. Piedevām pašās vairākuma beigās nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Žirū; mazākumu dinamieši izturēja godam. Atlikušajā laikā cīņa bija visai līdzīga, taču nevienai no komandām rezultātu jau pirmajās 20 minūtēs atklāt neizdevās. Rīdzinieki izdarīja dažus bīstamus metienus kārtējā vairākumā, bet Vitjaz varēja gūt vārtus mazākumā, kad pret Telkvistu izslidoja Koroļovs.

Otro periodu Čehovas klubs sāka ļoti aktīvi, uzreiz radot vairākus bīstamus vārtu gūšanas momentus. Laba iespēja atklāt rezultātu bija arī rīdzinieku trešajai maiņai, kad Džeriņš un Šremps divatā ielauzās pretinieku aizsardzības zonā. Perioda vidū viesu uzbrucējs Artemijs Panarins trāpīja pa Telkvista sargāto vārtu pārliktni, turklāt Vitjaz uzreiz ieguva vairākumu pēc Ivanāna noraidījuma. Perioda noslēgumā teicama vārtu gūšanas iespēja bija Mārtiņam Karsumam; bez darba nepalika arī Telkvists, kuru regulāri apdraudēja Vitjaz uzbrukums. Tomēr arī otrajā trešdaļā neviena no komandām vārtus gūt nespēja - 0:0. Metienu attiecība otrajās 20 minūtēs bija 14:4 Dinamo labā.

Negaidīts pavērsiens līdzjutējus sagaidīja 3.perioda sākumā, kad Dinamo vārtos stājās jaunais Kristers Gudļevskis, kuram tā bija debija KHL. Mikaelu Telkvistu piemeklēja veselības problēmas - viņš spēles laikā zaudēja pārāk daudz šķidruma.

Jaunā vārtsarga darbībās pirmajās minūtēs bija zināma nervozitāte, tomēr viņš atvairīja vairākus metienus un labi iegāja spēlē. Spēles 51.minūtē rezultāts beidzot tika atklāts - to ar tālšāvienu paveica Metjū Karls, izvirzot vadībā Dinamo komandu. Vitjaz gan paspēja rezultātu izlīdzināt, kad pēc Dinamo zaudētā iemetiena pirmais pie ripas piesteidzās Ņikita Dvurečenskis - 1:1. Turklāt uzreiz pēc tam pretinieki varēja izraut arī uzvaru, bet rīdziniekiem talkā nāca vārtu stabs un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti.

Papildlaikā uzvaru izraut varēja abas komandas, tomēr veiksme šoreiz uzsmaidīja mājiniekiem - uzvaras vārtus guva Mārtiņš Karsums, kurš pirmais tika pie atlēkušās ripas. 

Pa abām kopā komandas nopelnīja tikai 10 soda minūtes - kā redzams, Vitjaz šosezon patiešām sākuši spēlēt hokeju. Iegūtie divi punkti Dinamo ļāva pakāpties uz 10.vietu Rietumu konferencē (15 punkti 13 spēlēs), bet Vitjaz ieņem 13.pozīciju (14, 13). 

Arī divas nākamās spēles KHL regulārajā čempionātā rīdzinieki aizvadīs savā laukumā. Svētdien Rīgā viesosies Čerepovecas Severstaļ, bet otrdien - Minskas Dinamo. Jāpiezīmē, ka abas komandas ir Dinamo tiešās konkurentes turnīra tabulā.

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 5.oktobris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo – Čehovas Vitjaz 2:1 (0:0; 0:0; 1:1; 1:0)

Vārti: 50:58 Karls (Žirū) 1:0; 58:32 Dvurečenskis (Černovs) 1:1; 62:27 Karsums (Šremps, Karls) 2:1;

Vārtsargi: Telkvists (līdz 40:00, no 40:01 Gudļevskis) - Kasutins

Metieni: 34-28

Soda minūtes: 4-6

Skatītāji: 9810




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.Lokomotiv 25 (11)
2.Lev 23 (12)
3.CSKA 23 (13)
4.Dinamo M 23 (12)
5.Slovan 20 (12)
6.Atlant 20 (12)
7.SKA 19 (10)

8.Severstaļ 19 (12)

9.Torpedo 16 (11)
10.Dinamo R 15 (13)
11.Spartak 15 (13)
12.Dinamo Mn 14 (13)
13.Vitjaz14 (13)

14.Donbass 13 (11)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs) 

Dinamo oktobrī

1.10 Rīgā ar Salavat Julaev 2:3OT
3.10 Doņeckā ar Donbass 2:4
5.10 Rīgā ar Vitjaz 2:1 OT
7.10 Rīgā ar Severstaļ
9.10 Rīgā ar Minskas Dinamo
13.10 Omskā ar Avangard
15.10 Astanā ar Baris
17.10 Hantimansijskā ar Jugra
22.10 Rīgā ar Metallurg (Mg)
23.10 Rīgā ar Traktor
26.10 Rīgā ar Avtomobilist
29.10 Maskavā ar Dinamo M
31.10 Sanktpēterburgā ar SKA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi