Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lightning izcīna pirmo uzvaru Stenlija kausa izcīņas finālsērijā

Pārliecinošu uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas trešajā spēlē pirmdien izcīnīja pēdējo divu sezonu čempioni Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar 6:2 (2:1, 4:1, 0:0) pārspēja Kolorādo "Avalanche" komandu.

 

Sērijā līdz četrām uzvarām "Lightning" pietuvojās līdz 1-2.

Pirmos vārtus sērijas trešajā mačā guva viesi, kad pēc nospēlētām piecām minūtēm ripu Andreja Vasiļevska sargātajos vārtos raidīja Valērijs Ņičuškins. Tomēr pēc mājinieku trenera pieprasītā izaicinājuma vārtu guvums netika ieskaitīts, jo brīdi iepriekš ripa bija atstājusi "Lightning" aizsardzības zonu.

"Avalanche" prata izvirzīties vadībā spēles devītajā minūtē, kad vairākumā precīzs metiens no tuvas distances padevās komandas kapteinim Gabrielam Landeskūgam. Līdz pirmā perioda beigām mājinieki pēc Entonija Sirelli un Ondržeja Palāta precīzajiem raidījumiem pirmo reizi sērijā izvirzījās vadībā.

Otrās trešdaļas otrajā minūtē Nikolass Pols panāca 3:1 "Lightning" labā, uz ko pēc trim minūtēm ar vēl vieniem vārtiem vairākumā atbildēja Landeskūgs. Mača 28.minūtē mājinieku kapteinis Stīvens Stemkoss panāca 4:2, bet 32.minūtē Patriks Marūns ar precīzu raidījumu nodrošināja 5:2 "Lightning" labā. Pēc piektajiem zaudētajiem vārtiem "Avalanche" veica vārtsargu maiņu un Dārsija Kempera vietā laukumā devās Pāvels Francouzs, kuru gan līdz perioda beigām pārspēja Korijs Perijs, panākot beigu rezultātu 6:2.

Trešajā periodā vārti vairs netika gūti un "Lightning" svinēja pirmo uzvaru finālsērijā. Arī nākamā spēle trešdien notiks Tampā.

Viesu rindās pa divām rezultatīvām piespēlēm atdeva Keils Makars un Miko Rantanens, bet mājinieku sastāvā divas rezultatīvas piespēles Ņikitas Kučerova un Viktora Hedmana rēķinā.

"Lightning" līderis Kučerovs spēles trešā perioda vidū iedzīvojās kājas savainojumā un devās uz ģērbtuvēm, laukumā vairs neatgriežoties. Tikmēr "Avalanche" šajā spēlē traumas dēļ nepalīdzēja pirmās spēles uzvaras vārtu autors papildlaikā Andrē Burakovskis un joprojām savainojumu dziedējošais Nazīms Kadri.

Kā zināms, kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem Tampas vienība ir pirmā komanda, kas trīs gadus pēc kārtas sasniegusi Stenlija kausa finālu - no 1983. līdz 1985.gadam to paveica Edmontonas "Oilers".

"Avalanche" ir divkārtēja Stenlija kausa ieguvēja, pirmo trofeju izcīnot 1996.gadā ar Sandi Ozoliņu sastāvā un atkārtojot šo panākumu 2001.gadā. "Lightning" bez iepriekšējo divu sezonu tituliem ir arī uzvara 2004.gadā.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi