Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mogo hokejisti sīvā cīņā pēcspēles metienos uzvar Ogres Kurbads komandu

Mogo hokejisti sestdien Latvijas čempionāta finālsērijas otrajā spēlē savā laukumā sīvā cīņā pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Ogres Kurbads komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Oļega Sorokina vadītā komanda no neveiksmes izglābās trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, bet pēc tam pēcspēles metienos lielisks bija Mogo vārtsargs Henrijs Ančs, kurš atvairīja visus trīs pretinieku "bullīšus", bet uzvaru mājiniekiem nodrošināja Andreja Smirnova precīzais metiens.

Rezultātu cīņas devītajā minūtē atklāja Kurbads, precīzi metot Tomam Hartmanim, taču otrā perioda vidū Mogo atjaunoja neizšķirtu, kad ar metienu no zonas vidus Raimonds Vilkoits trāpīja zem vārtu pārliktņa.

Laukumā ritēja līdzīga cīņa, taču 52.minūtē Kurbadam otro reizi izdevās izvirzīties vadībā, jo pēc teicamas saspēles vārtus guva Sandis Zolmanis.

Mogo metās atspēlēties un trīs ar pusi minūtes pirms trešā perioda beigām pēc Agra Saviela metiena no zilās līnijas, šķita, ka ripa bijusi pretinieku vārtos, taču tiesneši ļoti strīdīgā epizodē tomēr lēma, ka vārti netika ieņemti. Tomēr vēl pēc 29 sekundēm Mogo hokejisti varēja līksmot, jo no pāris metriem ripu spēcīgi vārtu augšējā stūrī trieca Rūdolfs Prūsis.

Pamatlaikā un pēc tam sekojošajā desmit minūšu papildlaikā uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, lai gan abām komandām bija vairākas teicamas iespējas izraut panākumu.

Savukārt "bullīšos" rezultatīvs bija pirmais izgājiens, kuru izmantoja Smirnovs, kamēr nākamajos piecos mēģinājumos labāki bija vārtsargi. Kurbada rindās savas iespējas neizmantoja Miks Komuls, Edgars Brancis un Hartmanis, bet Mogo rindās "bullīti" nerealizēja Ronalds Cinks un Krišs Lipsbergs.

LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā spēlē piektdien Mogo uzvarēja ar 3:1.

Sērijas trešā spēle otrdien notiks Ogrē, kur abas komandas tiksies arī trešdien.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja Mogo hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši "Kurbadu".

Kurbads komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt Mogo pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ogrē bāzētās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas desmit reizes, bet allaž nācies samierināties ar sudrabu.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012.gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas Metalurga nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

Mogo un Kurbads kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt pusfinālā Mogo sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspēja pērnās sezonas čempioni Liepāju, bet Kurbads ar tādu pašu rezultātu uzveica Zemgale/LLU hokejistus, kuri tika pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām, jo pamatturnīrā bija augstāk par Liepāju.

Pirms tam ceturtdaļfinālā regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī Zemgale/LLU ar 3-0 droši pārspēja Rīgas Prizmu, bet Liepāja, kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja Rīgu.

Ārpus izslēgšanas turnīra palika Pārdaugavas komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiek aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti Liepājas hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Kurbadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi