Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Oilers hokejisti trešo gadu pēc kārtas izslēdz Kings Stenlija kausa pirmajā kārtā

Edmontonas Oilers komanda trešdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietum konferences pusfinālu.

"Oilers" savā laukumā uzveica Losandželosas "Kings" ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-1. Edmontona ar Losandželosas komandu pirmajā kārtā tikās jau trešo sezonu pēc kārtas un allaž izrādījusies pārāka.

Konferences pusfinālā pretī stāsies uzbrucēja Teodora Bļugera un vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" vai Nešvilas "Predators". Šajā sērijā ar 3-2 vadībā ir latviešu pārstāvētā vienība.

Otrajā periodā pēc Leona Draizaitla otrajiem gūtajiem vārtiem šajā mačā "Oilers" panāca 3:2 un turpinājumā nedeva pretiniekiem iespējas izlīdzināt rezultātu. Edmontoniešiem vēl pa vieniem vārtiem guva Zeks Haimans un Evanders Keins, trīs rezultatīvas piespēles bija Evanam Bušāram, bet pa divām - Konoram Makdeividam un Raienam Nadžentam-Hopkinsam.

"Kings" vienībai vārtus guva Adrians Kempe, Bleiks Lizote un Alekss Laferjē.

"Oilers" vārtsargs Stjuarts Skiners tvēra 18 ripas, bet "Kings" ripu ķērājs Davids Ritihs - par četrām vairāk.

Citā Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Dalasas "Stars" mājās ar 3:2 (2:2, 1:0, 0:0) pārspēja pašreizējo čempioni Vegasas "Golden Knights".

Sērijā ar 3-2 vadībā ir dalasieši, tādējādi "Golden Knights" nonākusi viena zaudējuma attālumā no čempionu pilnvaru nolikšanas.

Pirmajā periodā nepilnu deviņu minūšu laikā abas komandas apmainījās diviem vārtu guvumiem. Vegasiešus vadībā izvirzīja Marks Stouns, turpinājumā ar precīziem metieniem atbildēja Jevgeņijs Dadonovs un Mets Dušeins, bet Viljams Karjē panāca 2:2.

Uzvaru nesošos vārtus otrā perioda 17.minūtē guva Džeisons Robertsons, kuram tas bija trešais nekļūdīgais metiens šīs sezonas Stenlija kausā. 

Džeiks Otingers uzvarētāju vārtos atvairīja 25 metienus, bet Edins Hils otros vārtos - 22.

Otrajā periodā "Stars" zvaigzne Tailers Segins tika noraidīts par sitienu galvas rajonā Šī Teodoram, bet vēlāk tajā pašā trešdaļā pats saņēma sitienu no Aleksa Pjetrandželo. Abi gan par saviem pārkāpumiem saņēma tikai divu minūšu sodus, Pjetrandželo soda izciešanas laikā Robertsonam panākot 3:2.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi