Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Penguins galvenais treneris: Bļugers šobrīd spēlē nozīmīgu lomu mūsu komandā

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers šobrīd spēlē nozīmīgu lomu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Pistburgas Penguins, uzsver vienības galvenais treneris Maiks Salivans.

Jau ziņots, ka savu līdz šim labāko karjeras spēli NHL pirmdien aizvadīja Bļugers, kurš guva divus vārtus un palīdzēja Penguins izcīnīt uzvaru, tiekot atzīts par mača spožāko zvaigzni.

Penguins viesos ar rezultātu 5:2 (1:2, 3:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas Rangers, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un nonākot viena panākuma attālumā no pirmās vietas Metropolitēna divīzijā.

"Viņš ir parādījis spēju dot pienesumu uzbrukumam. Varu tikai uzteikt Tediju. Viņš ir ļoti smagi strādājis, lai tiktu pie šīs iespējas. Bļugers ir pelnījis katru uz laukuma pavadīto minūti," Ziemeļamerikas mediji citē Salivana teikto.

Pēc krievu uzbrucēja Jevgēņija Malkina traumas Bļugeram pavērās iespēja spēlēt komandas vadošajos uzbrucēju virknējumos.

"Viņš spēlē nozīmīgu lomu komandā, jo īpaši brīdī, kad Malkins nevar būt sastāvā, viņš dara lielisku darbu," uzteica Salivans.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas septiņas minūtes, Bļugers kopā ar Braeinu Rastu mazākumā izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu. Viņa piespēle kolēģim tika neitralizēta, bet Penguins hokejisti aiz vārtiem atguva ripu un Bļugers no neērtās puses raidīja to tīklā.

"Pretiniekiem bija pāris spēlētāji aiz vārtiem un arī vārtsargs kontrolēja situāciju. Braiens atdeva izcilu piespēli un centos to dabūt vārtos cik ātri vien iespējams," stāstīja Bļugers.

"Kad pievienojos AHL komandai, pārāk daudz tiku uzskatīts par aizsardzības spēlētāju un hokejistu, kuram jācīnās pie apmalēm. Pāris gadu laikā parādīju, ka varu gūt arī vārtus," pauda hokejists. Nevar gaidīt, kad Sids, Džeiks un Rastijs katrā spēlē gūs vārtus. Pēdējā laikā jau tā daudz bijis uz viņu pleciem. Kā komanda un katrs individuāli jūtamies labi, jo saņemam atbalstu no maiņas biedriem," skaidroja Latvijas hokejists.

Bļugers savā debijas sezonā NHL 23 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +8.

Penguins ar 95 punktiem 77 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kur Rangers ar 71 punktu 75 spēlēs ir 13.pozīcijā.

Penguins nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Nešvilas Predators vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi