Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sabres treneris pēc Girgensona traumas: Tāds ir sports, bet mums jādodas uz priekšu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Bufalo Sabres šīs sezonas pamatturnīrā ļoti pietrūks latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona, uzsver komandas galvenais treneris Ralfs Krīgers.

Jau ziņots, ka Girgensons pārcietis kājas augšstilba muskuļa operāciju, bet viņa atgriešanās laukumā nav paredzēta ātrāk par sešiem mēnešiem. Savainojuma dēļ Girgensonam ies secen regulārais čempionāts un, visticamāk, nāksies izlaist visu sezonu.

Krīgers trešdien sarunā ar medijiem atzīmēja, ka komandā visi izjūt Girgensona prombūtni. 

"Raksturs, darba ētika un loma komandā, ir tas, kas padara viņu par unikālu. Visiem vajag spert soli uz priekšu un uzņemties daļu no tā, ko komandā darīja Zemgus. Rehabilitācijas laikā viņš būs kopā ar komandu, jo viņš ir ļoti svarīgs klubam. Tāds ir sports, bet mums jādodas uz priekšu un jālūko pēc citām opcijām," stāstīja Krīgers.

Jau ziņots, ka Girgensons pirmdien treniņspēlē guva savainojumu un priekšlaicīgi atstāja ledus laukumu, kreiso kāju nespējot pielikt pie ledus. Girgensons spēles laikā sadūrās ar pretinieku Railiju Šīhenu.

Savainojuma dēļ Girgensons nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā gaidāmajā pasaules čempionātā. 2022.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs paredzēts augustā.

Girgensons rudenī ar "Sabres" pagarināja līgumu uz vēl trim sezonām.

27 gadus vecais Girgensons aizvadītajā sezonā 69 spēlēs guva 12 vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo piecu gadu laikā. Viņš NHL 489 spēlēs guvis 61 vārtus un veicis 77 rezultatīvas piespēles.

489 spēles "Sabres" rindās ir 32. lielākais rādītājs starp hokejistiem, kuri reiz pārstāvējuši Bufalo komandu.

Bufalo komanda latviešu uzbrucēju izraudzījās 2012.gada draftā ar 14.numuru. Pirmo gadu "Sabres" paspārnē viņš nospēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Ročesteras "Americans", bet gadu vēlāk debitēja NHL.

"Sabres" sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē, devīto gadu pēc kārtas neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi