Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Senators izīrē Balceru Stavangeras Oilers

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas Senators pēc jauna viena gada līguma noslēgšanas ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru izīrējusi viņu Stavangeras Oilers, kurā latvietis jau spēlēja pirms došanās uz Ziemeļameriku, informē Norvēģijas vienība.

Jau ziņots, ka piektdien ar 23 gadus veco hokejistu noslēgts divvirziena līgums par 735 000 ASV dolāru, kurus Balcers saņems, spēlējot NHL, savukārt, ja viņam nāksies spēlēt farmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), atalgojums būs krietni mazāks.

Balcers būtu pievienojies Norvēģijas klubam jau agrāk, taču to aizkavēja sarunas ar Otavas Senators pa jauno līgumu, pirmdien rakstīts Stavangeras kluba tīmekļa vietnē.

Latvijas uzbrucējs atkalatgriešanos DNB arēnā Stavangerā varētu piedzīvot ceturtdien Oilers mačā pret Sarpsborgas Sparta.

"Balcers ārpus Ziemeļamerikas dzīvo Stavangerā un visu vasaru un rudeni ir trenējies pie Oilers, vēsta klubs. "Tāpēc viesošanās un spēlēšana klubā, kurā viņš spēlēja trīs sezonas un kļuva par divkārtēju Norvēģijas čempionu 2015. un 2016.gadā, šosezon būs dabiska, gaidot jaunu NHL sezonu."

Šobrīd NHL sezonas sākums plānots 2021.gada janvārī.

"Neatrisinātā līguma situācija Otavā līdz šim apgrūtināja spēlēšanu Stavangerā. Tagad būs labi atkal doties laukumā," Balceru citē klubs.

Latvijas izlases spēlētājam nav trūcis piedāvājumu spēlēt pirms NHL sezonas, taču Oilers 92.numurs izvēlējās to darīt, tālu nebraucot.

"Stavangera ir kā mājās, un vairākus mēnešus esmu trenējies kopā ar komandu," skaidro hokejists. "Kamēr nebūs sākusies jaunā sezona Senators, es būšu šeit. Tagad es ar nepacietību gaidu, kad atkal varēšu spēlēt DNB arēnā.".

Laikā no 2013. līdz 2016.gadam latvietis Stavangeras "naftinieku" rindās Norvēģijas čempionātā ir aizvadījis 81 spēli, kurā guvis 23 vārtus, 23 reizes rezultatīvi piespēlējis, kā arī sakrājis 24 soda minūtes un +/- rādītāju 39.

Savainojuma dēļ liepājnieks šosezon NHL piedalījās tikai 15 spēlēs, kurās guva vienus vārtus, divreiz rezultatīvi piespēlēja un iekrāja negatīvu +/- rādītāju -2. AHL latvietim Belevilas Senators sastāvā 33 mačos bija 16 vārti, 20 rezultatīvas piespēles un pozitīvs +/- rādītājs +20.

Balcers NHL debitēja 2018./2019.gada sezonā, kad 36 mačos guva piecus vārtus, deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja un iekrāja negatīvu +/- rādītāju -7. Pasaulē spēcīgajā līgā viņa kontā ir 51 spēle, seši vārti un 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt AHL Balcers, pārstāvot Senators un Sanhosē Barracuda komandas, 143 mačos izcēlies ar 56 vārtiem un 59 rezultatīvām piespēlēm.

Balceru 2015.gada draftā ar 142.numuru izvēlējās Sanhosē Sharks, bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas Blazers, kur tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu. Aizpērn viņš bija iesaistīts vērienīgā maiņas darījumā, kurā no Sharks nonāca Senators paspārnē.

Balcers Latvijas izlasi pārstāvējis iepriekšējos divos pasaules čempionātos, kuros kopumā 15 mačos guvis piecus vārtus un atzīmējies ar desmit rezultatīvām piespēlēm.

Senators sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma 15.vietu Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā, noslēguma fāzes turnīram nekvalificējoties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi