Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sharks pagarina līgumu ar leģendāro Torntonu, kurš piekritis algas samazinājumam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē Sharks pagarinājusi līgumu ar komandas veterānu Džo Torntonu.

Pašlaik 39 gadus vecais Torntons līgumu pagarinājis uz vienu sezonu, turklāt viņš piekrita algas samazinājumam. Iepriekš Torntons sezonā saņēma piecus miljonus dolāru (4,4 miljonus eiro), bet nākamajā sezonā alga samazināsies līdz trīs miljoniem dolāru (2,6 miljoni eiro).

Šādu lēmumu Torntons pieņēma, lai komanda varētu piesaistīt jaunus spēlētājus.

"Protams, man zvanīja vairākas komandas, taču teicu savam brālim - aģentam, ka vēlos nākamo sezonu pavadīt Sanhosē," kluba sociālo tīklu kontos citēts Torntons.

Leģendārais Torntons NHL debitēja 1997.gadā, kad viņu ar drafta pirmo numuru izraudzījās Bostonas Bruins vienība. Līgā viņš pavadījis 21 sezonu, starpposmos divreiz pārstāvot Šveices hokeja komandu Davos - pirmoreiz 2004./05.gada sezonā un otrreiz 2012./13.gada sezonā NHL lokautu dēļ.

Kopumā NHL Torntons aizvadījis 1493 spēles, kuru laikā guvis 397 vārtus un atdevis 1030 rezultatīvas piespēles. Viņa vizītkarte NHL allaž bijusi spēles veidošanas prasme, karjeras laikā rezultativitātes punktus sakrājot galvenokārt ar rezultatīvām piespēlēm.

Torntons gan ne reizi nav ieguvis Stenlija kausu, bet spēlējis sešās līgas Zvaigžņu spēlēs, 2009.gadā esot kapteinim. Tāpat viņš bijis olimpiskais čempions, 2010.gadā ar Kanādas izlasi triumfējot olimpiskajā hokeja turnīrā.

Sharks pagarinājusi līgumu uz četrām sezonām arī ar 24 gadus veco Čehijas hokejistu Tomāšu Hertlu. Ik katru nākamo sezonu Hertls saņems 5,6 miljonu dolāru (4,9 miljoni eiro) algu. Pagājušajā sezonā viņš guva 22 vārtus un atdeva 24 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā izcēlās ar sešiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm desmit cīņās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi