Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ābols, kurš nekrita tālu no ābeles

Vēlme reabilitēties par ne pārāk veiksmīgi aizvadīto pasaules čempionātu pagājušajā gadā - Latvijas izlases hokejista Rodrigo Ābola galvenā motivācija šajā pavasarī, gatavojoties šī gada čempionātam un cīnoties par vietu Leonīda Beresņeva trenētās izlases sastāvā. Aizvadījis pirmo sezonu otrpus okeānam, slaidais juniors guvis vērtīgu pieredzi un jūtas labāk gatavs pieaugušo hokejam.Fragmenti no intervijas:

Šis tev ir otrais pavasaris ar izlasi. Ar ko šis atšķiras no iepriekšējā?

Vispirms jau ar treneri - ir cits. Mazliet citādas spēles shēmas, treniņu grafiks arī atšķiras. Man pašam atšķirība ir arī tāda, ka šoreiz ierados vēlāk, nebiju ar komandu jau no treniņnometnes pirmās dienas. Bet no otras puses - visi puiši nu jau ir pazīstami, tāpēc jūtos komfortablāk nekā pirms gada.

Kas tieši mainījies treniņgrafikā? Tas ir saspringtāks?

Nē, vienkārši šogad ir citāda pieeja, nekā tas bija pie trenera [Aleksandra] Beļavska pagājušajā gadā. Tagad tiek filmēti arī treniņi, ierakstus pēc tam skatāmies un analizējam. Tas ir kaut kas jauns, un, es domāju, tas ir labāk, ka tiek analizēti arī treniņi, ne tikai spēles. Pagaidām gan vēl fiziskās sagatavotības treneris Vilnis [Klucis] nav ieradies (piektdien viņš ieradās Rīgā). Bet kopumā atmosfēra, manuprāt, ir pozitīvāka.

Kad komandas biedri tev palūdza parādīt ierakstus, kā spēlēji pasaules čempionātā, tos vēlreiz apskatījis, sacīji, ka tev par dažām epizodēm bijis kauns. Par ko tieši?

Pārsvarā tā bija spēle savā zonā. Pret tik augsta līmeņa pretiniekiem es centrā vēl nebiju spēlējis, un bija vairākas epizodes, kurā es vienkārši nogulēju sava spēlētāja pieskatīšanu. Tagad, uz to visu atskatoties, gribētos nospēlēt citādi, bet nu jau vairs neko nevar darīt. Vienīgā iespēja - jācenšas iekļūt sastāvā arī šogad un jāreabilitējas, jāparāda, ka tomēr māku spēlēt (iesmejas).

Latvijas izlases galvenā trenera sakarā tika locīts arī tava tēva vārds. Tu gribētu, lai viņš vada izlasi?

(Iesmejas.) Man nebūtu nekas pret to. Man patika tās 14 spēles KHL viņa vadībā, patika viņš kā treneris.

Kāds varētu būt Latvijas izlases mērķis šogad pasaules čempionātā?

Visupirms jau jāsaglabā vieta elites divīzijā. Jādomā par ceturtdaļfinālu, un tad jau redzēs, kā būs tālāk. Pasaules čempionātos ir tā odziņa, ka ar katru komandu jāspēlē tikai pa reizei, nevis kā pamatturnīrā. Un nav svarīgi, kurš ir meistarīgāks: uzvar tas, kurš to vairāk grib.

Visu interviju lasiet pirmdienas, 18. aprīļa, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi