Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ābols pagarinājis līgumu ar Zviedrijas klubu Orebro

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols pagarinājis līgumu ar Zviedrijas augstākās līgas (SHL) klubu Orebro, informē komanda.

Vienošanās panākta uz nākamajām divām sezonām.

Pašlaik 23 gadus vecais Ābols Orebro klubā aizvada savu otro sezonu, turklāt, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, demonstrē krietni veiksmīgāku sniegumu, jo 36 mačos viņš guvis 15 vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles, būdams ceturtajā vietā līgas labāko snaiperu sarakstā.

"Ir ļoti labi, ka Rodrigo mūsu komandā paliks arī uz nākamajiem diviem gadiem. Šajā sezonā viņš ir spēris uz priekšu lielus soļus un pārliecinājis, ka var kļūt par vienu no līgas vadošajiem spēlētājiem," teica Orebero sporta direktors Niklass Jūhansons. "Saredzam viņu kā vienu no svarīgākajiem mūsu komandas elementiem tuvāko divu gadu laikā."

Priecīgs par palikšanu klubā bija arī Ābols.

"Jūtu, ka šī man ir īstā vieta, kur turpināt attīstību," neslēpa latvietis.

Ābols Orebro vienībai pievienojās 2017.gada jūnijā, tobrīd noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Erebrū komandas sastāvā viņš iepriekšējā sezonā aizvadīja 26 mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, tomēr nozīmīgu lomu nespēja iegūt. Savukārt janvārī viņš tika izīrēts Zviedrijas otrās līgas jeb Allsvenskan vienībai Karlskoga, kuras sastāvā 18 cīņās guva septiņus vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēle.

Pirms pievienošanās Orebro komandai Ābols divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas Winterhawks un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas Titan.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Rīga un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo". Ābols KHL aizvadījis 14 cīņas, kurās guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

2016.gada vasarā Ābolu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras Canucks.

Ābols Latvijas izlasei palīdzējis trijos pasaules čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi