Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Amerikāņi lieliskā kondīcijā

Pasaules čempionātam mērķtiecīgi gatavojas arī Latvijas hokeja izlases pretinieki


Latvijas hokeja izlases pirmie pretinieki pasaules čempionātā ASV hokejisti vienīgajā pārbaudes spēlē ar 5:1 sagrāva olimpiskos čempionus zviedrus. "Patīkami bija redzēt, ka komanda jau ir labā gatavībā," treneris Džons Tortorela cerīgu raugās uz tuvojošos pasaules čempionātu. Latvija ar ASV spēlēs piektdien, 2.maijā.

ASV izlase spilgtu zvaigžņu trūkumu spēlē pret zviedriem kompensēja ar veiksmīgu sadarbību laukumā. "Panākuma pamatā bija visas komandas ieguldījums," pēc spēles uzsvēra Tortorela. Amerikāņiem ripas iemeta pieci dažādi spēlētāji — Pīters Millers, Patriks O"Sallivans, Dastins Brauns, Natans Gerbe un Patriks Keins. Pusi spēles laika "sauss" palika Floridas Pan-thers vārtsargs Kreigs Andersons (metieni: 14/14), bet janvārī Kazaņas AK Bars sastāvā Kontinentālās kausa izcīņas finālā Rīgā redzētais Roberts Ešs vienīgo ripu ielaida pāris minūšu pirms spēles beigām (metieni: 7/6), kad uzvarētājs vairs neradīja šaubas. Latvijas izlase Stokholmā pirms izlidošanas uz Kanādu zaudēja Zviedrijai ar 3:4. ASV izlase līdz trešdienai trenēsies pie Portlendas Family Ice Center un tad pārbrauks uz Halifaksu.

Otrie apakšgrupas pretinieki — Kanādas izlase — sestdien ar 3:2 apspēlēja Somiju. Divas ripas iemeta Martins Sentluī, vienu — Džeisons Čimera. Atšķirībā no spēles ar Latviju, kad somi "bullīšos" uzvarēja ar 2:1, pret Kanādu viņiem sastāvā puse jau bija NHL spēlētāju. Kanādas izlasei šajā mačā vēl nebija pievienojušies Riks Nešs, Denijs Hītlijs un Raiens Geclafs. Par Nešu gan pienāk ziņas, ka pēc mandeļu operācijas atlabšana nenorit tik veiksmīgi, kā plānots. Apakšgrupas spēlēs viņš varētu arī palikt malā. Pagājušajā naktī pēc Latvijas laika Kanāda aizvadīja pēdējo pārbaudi pret Krieviju.

Slovēnijas izlase pirms izlidošanas uz Kanādu pēdējā pārbaudē ar 1:3 zaudēja Juliusa Šuplera vadītajai Slovākijai. Tāpat kā pirmajā mačā (2:1 pret Itāliju), bez vārtu guvuma palika slovēņu spožākā zvaigzne NHL kluba Losandželosas Kings līderis Anže Kopitars. Vienīgo ripu slovēņiem iemeta Tomašs Racingers. Otrdien slovēņiem pēdējā spēku pārbaude pret Norvēģiju.

***

hokejs


Pārbaudes spēles

Apakšgrupas pretinieki (ASV, Kanāda un Slovēnija)

Slovēnija — Itālija 2:1

Slovēnija — Slovākija 1:3

Kanāda — Somija 3:2

ASV — Zviedrija 5:1

28.04 Kanāda — Krievija

29.04 Slovēnija — Norvēģija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi