Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Ankipāns: Kā hokejists, kurš tikko ieradies komandā, Dzierkals izskatījās teicami

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas Dinamo jaunieguvums Mārtiņš Dzierkals savā pirmajā mačā komandas sastāvā spēlējis teicami, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Dinamo otrdien ar uzvaru sāka tradicionālo pirmssezonas sagatavošanās turnīru KHL komandām Latvijas Dzelzceļa kausu.

Rīgas vienība Arēnā Rīga ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Minskas Dinamo.

"Patīkami, ka kausa izcīņu svētku atmosfērā sākām ar uzvaru. Varēja redzēt, ka spēlētājiem pirms mača bija neliels uztraukums. Pieļāvām diezgan daudz kļūdu, taču kļūdījās arī Minskas hokejisti," pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

Pretinieki esot spēlējuši agresīvi, taču laukuma saimnieki viņiem sagādāja daudz problēmu.

"Pirmais periods bija nedaudz haotisks, taču kopumā esmu apmierināts, ka diezgan labi kontrolējām spēli un izcīnījām pelnītu uzvaru," uzsvēra Ankipāns.

Kā vēstīts, tikai šorīt Rīgas Dinamo paziņoja, ka komandai pievienojies talantīgais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un pieredzējušais krievu aizsargs Sergejs Gimajevs. Abi hokejisti jau vakarā aizvadīja savas pirmās spēles Latvijas galvaspilsētas kluba sastāvā.

"Kā cilvēks, kurš tikko ieradies komandā un uzņēmis formu, Dzierkals šajā mačā izskatījās teicami," pauda Rīgas Dinamo galvenais treneris, kurš neslēpa gandarījumu, ka komandai ir paveicies ar plašu spēlētāju izvēli vairākumā.

Rīgas Dinamo labā vārtus guva zviedru uzbrucējs Līnuss Videls un kanādiešu aizsargs Metjū Majone.

"Ir patīkami atkal spēlēt Rīgā. Šeit ir ļoti laba atmosfēra, lai spēlētu hokeju. Esmu priecīgs, ka izdevās izcīnīt uzvaru. Jā, šis nav regulārais čempionāts, taču ir svarīgi pirmajā spēlē savu skatītāju priekšā tikt pie uzvaras," klubs citē Videla teikto.

Rīgas un Minskas vienības tikās arī Ņižņijnovgorodā Gubernatora kausā mačā, kurā rīdzinieki bija pārāki ar 4:2.

"Vņu spēle atšķīrās no tās, ko viņi demonstrēja Ņižņijnovgorodā. Manuprāt, šodien viņi spēlēja daudz labāk. Ledus šodien bija ļoti dīvains. Ripa neklausīja ne mums, ne pretiniekam. Bet tas ir normāli pirmssezonas turnīrā," skaidroja Videls.

Zviedru uzbrucējs otrā perioda otrajā pusē realizēja vairākumu.

"Biju ar ripu un meklēju Kevinu Klārku pie tālā staba. Sanāca nedaudz iepauzēt un vārtsargam skatu nosedza aizsargi. Nebija vairs daudz variantu, atlika mest pa vārtiem. Ripa izspraucās starp aizsargiem un ielidoja vārtos," vārtu guvumu komentēja Videls.

Latvijas vienības vārtus šajā mačā sargāja krievu ripu ķērājs Timurs Biļalovs, bet trešdien vārtu drošība tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim.

Trešdien Rīgas Dinamo spēkosies ar Jaroslavļas Lokomotiv, sestdien duelēsies ar Kazaņas Ak Bars, bet turnīra noslēgumā svētdien būs mačs ar Davos hokejistiem no Šveices.

Ceturtdien un piektdien divas spēles tiks aizvadītas Inbox ledus hallē Piņķos, Ak Bars mērojot spēkus ar Minskas Dinamo un Jaroslavļas Lokomotiv vienībām.

Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi