Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ankipāns nākamsezon vairs nevadīs Rīgas Dinamo

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo neturpinās sadarbību ar galveno treneri Ģirtu Ankipānu un viņa asistentiem, informē klubs.

Otrdien notikušajā A/S Dinamo Rīga padomes un valdes paplašinātajā sēdē tika uzklausīts Ankipāna atskaites ziņojums par aizvadīto sezonu, kā arī tika analizēts komandas sniegums sezonā. 

Padome izvērtēja treneru darbu spēlētāju komplektācijas, komandas spēļu taktikas un citu jautājumu risināšanā aizvadītajā sezonā. Komandas sniegumu aizvadītajā sezonā padome novērtēja kā neapmierinošu. 

Padome nolēma KHL 13.sezonā nepagarināt darba līgumus ar aizvadītās sezonas komandas treneriem un uzdeva valdei mēneša laikā iesniegt priekšlikumus par kandidātiem uz Dinamo komandas galvenā trenera amatu.

Ankipāna asistenti aizvadītajā sezonā bija Artis Ābols, Edgars Masaļskis, Ronalds Ozoliņš un Juris Klodāns.

Rīgas komanda 2019./2020.gada sezonas regulārajā čempionātā 62 spēlēs iekrāja 41 punktu, kas deva priekšpēdējo vietu starp 12 Rietumu konferences komandā, kā arī pirmspēdējā bija visā līgā. Latvijas galvaspilsētas vienība sesto sezonu pēc kārtas neiekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Dinamo šosezon 62 spēlēs izdevās gūt 103 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs kopš dalības KHL - 2008./2009.gads. Par diviem vārtiem vairāk izdevās gūt 2017./2018.gada sezonā. Rīdzinieki pirmo reizi izslēgšanas spēlēs neiekļuva 2012./2013.gada sezonā, kad uzbrukums saražoja 109 "golus" (līdz tam sliktākais sniegums). No 2014.gada nav izdevies iekļūt "play-off" arī ar 130 un vairāk gūtiem vārtiem.

44 gadus vecais Ankipāns pie Dinamo stūres stājās 2017.gada septembra beigās, kad amatā nomainīja Sandi Ozoliņu.

Pirms tam viņš divas sezonas bija Pētera Skudras palīgs Ņižņijnovgorodas Torpedo vienībā, bet pirms darba Krievijā strādāja Dinamo treneru kolektīvā. 

Ankipāns kā spēlētājs Latvijas izlasē piedalījās četros pasaules čempionātos, karjeru 2012./2013.gada sezonā noslēdzot tieši Rīgas Dinamo rindās. Tāpat Ankipāns trenējis Latvijas U-20 hokeja izlasi un strādājis Latvijas nacionālajā valstsvienībā.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Ankipāns spēlēja Latvijā, Norvēģijā, Vācijā un Baltkrievijā. 

Top komentāri

jānis
j
Nu nevar viņš "lidot"(rāpot var), tas murgs beidzot ir beidzies.
sarauj
s
Lai normāli spēlētu, vajag atbilstošu budžetu. Ar mazāko budžetu KHL pat nepalika pēdējie. Būs vairāk naudas, būs labāki spēlētāji. Ja naudas nebūs, nāksies algot tos, kas citiem nebija vajadzīgi. Ne jau vienmēr skautiem izdosies atrast tādus, kas kāros nokļūt KHL arī par mazu naudu, lai sevi parādītu un vēlāk tiktu pie laba līguma citur.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi