Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar starptautisku treniņnometni Latvijā turpina parahokeja attīstību

Laika posmā no 13. līdz 14. septembrim Rīgā norisinās Latvijas Para Ledus Hokeja federācijas (Parahokejs) rīkotā starptautiskā treniņnometne. Veiksmīgi realizētais projekts ar Starptautiskās paralimpiskās komitejas fonda Agitos atbalstu Latvijā paralimpiskajai saimei ļauj darboties un praksē iepazīt pagaidām vēl jauno sporta veidu cilvēkiem ar invaliditāti, vēsta federācija.

“Ļoti priecājos, ka sekmīgā sadarbība ar Latvijas Paralimpisko komiteju mums ļauj darboties un divu dienu garumā, sporta veida interesentiem, varēsim sniegt jaunas zināšanas un starptautisko ekspertu nenovērtējamo praktisko pieredzi,” komentē Latvijas Para Ledus Hokeja federācijas prezidente Jekaterina Bistrova.

Treniņnometnē Latvijā ierodas Norvēģijas parahokeja valstsvienības treneris Espens Hedge, divi Norvēģijas parahokeja spēlētāji - Lēna Šrēdere un Mortens Verns, Čehijas valstsvienības treneris Jiri Briža un Itālijas valstsvienības spēlētājs un parahokeja spēlētāju pārstāvis Starptautiskajā paralimpiskajā komitejā Andrea Makri.

“Mūsu norvēģu draugi uz Latviju atvedīs ne tikai jaunas zināšanas, bet arī palīdzēs mums risināt vienu no ikdienas izaicinājumiem – specifiskā treniņu inventāra trūkumu un dāvinās mums divas parahokeja kamanas. Ļoti priecājos, ka draugi īstenā parasporta vērtību un draudzības garā izlēmuši mūs atbalstīt arī šādā praktiskā veidā,” stāsta parahokeja ģenerālrekretārs Mareks Matisons.

Latvijas Para Ledus Hokeja federācija 2019.gada janvārī kļuvusi par pilntiesīgu Latvijas Paralimpiskās komitejas dalīborganizāciju, tādējādi izpildot atzīšanas procedūru - apliecinot savu piederību parasportam, un izvirzot mērķus 2026.gadā piedalīties kā nācijas izlase Paralimpisko spēļu disciplīnā – parahokejā.

Para ledus hokejs (angļu: Para ice hockey; arī roku hokejs vai kamaniņu hokejs (angļu: ice sledge hockey, sled hockey)) ir komandas sporta spēle uz ledus, analoga hokejam ar ripu, taču domāta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Divas spēlētāju komandas, kurās ir līdz 15 dalībnieku, sacenšas savā starpā, pārvietojoties pa ledu ar speciālām kamaniņām un ar hokeja nūju palīdzību cenšas izdarīt pēc iespējas vairāk metienu pretinieka vārtos, aizsargājot savējos. Uzvar komanda, kas iemetusi visvairāk ripu pretinieka vārtos. Komandas sastāvā paralēli var piedalīties dažādu dzimumu atlēti – tādējādi šis ir viens no demokrātiskākajiem un iekļaujošākajiem komandu sporta veidiem. Para ledus hokejs ir iekļauts paralimpisko ziemas spēļu programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi